Yeni Peugeot 208 elektrikli versiyonuyla 2018’de geliyor

Ototeknikveri     15 Ekim 2016 03:52

Yeni Peugeot 208 süpermini daha şık görünümü ve elektrikli versiyonu ile Citroen C3, Ford Fiesta gibi modellerle rekabet edecek.

Yeni Peugeot 208 elektrikli versiyonuyla 2018’de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model elektrikli versiyonu ve tamamen yeni platformu ile 2018’de piyasaya çıkacak. Büyük EMP2 platformu ve seride yer verilecek elektrikli versiyon ile ilgili görüşleri sorulan Peugeot 3008 proje yöneticisi Marion David “208 platformunda bunun üzerinde çalışıyoruz. Elektrikli sürüş mesafesi henüz bu büyüklükte bir otomobil için henüz uygun değil” dedi. Bu da yeni 208 ve gelecekteki diğer PSA Peugeot Citroen otomobillerde kullanılacak yeni ortak modüler platform (CMP) teknolojisinin mühendisliğinin bataryaları ve elektrikli motorları destekleyecek şekilde yapıldığı anlamına geliyor. Platform şu anki PF1 mimarisine kıyasla daha hafif olacak, böylece bataryaların otomobile yüklediği ekstra ağırlık telafi edilmiş olacak.

 

Elektrikli 208 PSA Grubu’nun önümüzdeki beş yıl içinde 11 elektrikli otomobil çıkartma planlarının bir parçası olabilir. CMP platformu ile bir dizi elektrikli, plug-in hibrit ve 2019’da hibrit versiyonu da çıkacak yeni 3008 SUV gibi büyük otomobiller üretilecek.

Yeni Peugeot 208 tasarım yaklaşımı

Şu an piyasada olan 208, 2015 yılında güncellenmişti ancak yeni Citroen C3 çıktı, Volkswagen Polo ve Ford Fiesta’nın yeni versiyonlarının da 2017’de gelmesi bekleniyor, bu koşullarda 208 için yeni bir versiyon ihtiyacı doğuyor.

 

Peugeot’nun hedefi en lüks markalar arasına girmek ve Citroen’den daha üst bir yerde konumlanmak, bu durumda 208’in stilinin de daha sofistike olması bekleniyor. Yeni 208’de yuvarlak kıvrımların yerini daha keskin ve düz çizgiler alacak, LED gündüz sürüş ışıklarıyla Peugeot’nun en yeni aile yüzü uygulanacak. Otomobil üç kapılı ve dört kapılı olmak üzere iki farklı formda sunulmaya devam edilecek.

 

Yeni neslin genel profili büyük kardeşi 308 ile benzer olacak ancak 208’in uzunluğu 4 metrede kalacak. Ön ve arka sarkıntılar daha kısa olacak, daha uzun aks aralığı sayesinde içerideki kafa boşluğu ve bacak boşluğu dengelenecek. Ekstra uzunluk yeni şasiden gelecek. PF1 süpermini platformunu kullanmaya devam eden yeni Citroen C3’ün aksine, 208 yeni donanımlara sahip olacak. CMP platformu PSA’nın Çinli üretim ortağı Dongfeng ile birlikte geliştiriliyor.

 

308’de kullanılan EMP2 platformunda olduğu gibi, CMP de 208 modeline kilo kaybettirecek ve verimliliğini arttıracak. Yeni model 100 kg daha hafif olabilir. Bu kilo kaybı avantajı otomobilin ağırlığını arttırmaktan çekinmeden daha lüks bir kabin için de kullanılabilir.

Tamamen elektrikli versiyonun yanı sıra, motor serisinde PSA’nın BlueHDi dizel ve PureTech motorları da yer alacak. Benzinli motorlar üç silindirli turbolardan oluşacak, güç çıkışları ise 70 hp’den başlayarak 1.2 litre versiyonda 150 hp’ye kadar çıkacak. 208 Gti’da yeni bir 1.6 THP benzinli motor da 220 hp güç çıkışıyla sunulacak.

 

Dizel serisinde PSA, Volkswagen Grubu’Nun 1.6 litre motorları 1.5 litreye indirme stratejisini takip ediyor. Güç çıkışları büyük ölçüde aynı kalırken (75 hp – 120 hp), CO2 emisyonlarının çevre dostu versiyonlarda 75 g/km değerinin altına kadar düşmesi bekleniyor.

 

Peugeot i-Cockpit üzerinde de bazı iyileştirmeler yapacak, merkezi multimedya sistemini daha hızlı yanıt verecek şekilde güncelleyecek. Akıllı telefon entegrasyonu ve başka multimedya özellikleri de sunulacak.

 

Fransız kaynaklar yeni 208’in 2018 yılının bahar aylarında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılmasını bekliyor.

Son Güncelleme : 15 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo