Yeni Volvo XC60 2017’de geliyor

Ototeknikveri     15 Ekim 2016 04:16

Volvo’nun yeni orta boy SUV’si ağır kamuflajla test esnasında görüntülendi. Otomobilin stili başarılı kardeşi XC90’ı andırıyor.

Yeni Volvo XC60 2017’de geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo XC60 firmanın en çok satan otomobillerinden birisi. Yeni modelde yeni bir tasarım yaklaşımı kullanılacak, bunu da fotoğraflarda kamuflaja rağmen “Thor’s hammer” tipi gündüz sürüş ışıklarından anlayabiliyoruz. Dikkat çekici ön panjur da yeni XC60’ın stil yaklaşımı ile ilgili fikir veriyor. Model Volvo’nun yenilenme sürecinde gelecek 60 Serisi’nin öncülüğünü yapacak. Volvo’dan bir sözcü fotoğrafların yeni XC60’a ait olup olmadığını ne kabul etti ne de red etti. Sözcü yeni modelin XC40’dan önce 2017 yılının sonuna doğru çıkma olasılığına işaret etti. Modelde Volvo’nun 2.0 litre dizel ve benzinli motorları kullanılacak. Motorları küçültme stratejisi nedeniyle mevcut XC60’daki 2.4 litre D5 motoru artık sunulmayacak.

 

Volvo’nun yeni T5 üç silindirli hibrit sistemi de henüz onaylanmasa da XC60 serisinde yer alabilir. Hibrit sistem ilk kez yıl sonunda XC40’da karşımıza çıkacak. İç kabinde XC60 modelinde 90 serisinden pek çok özellik bulunuyor. Geniş merkezi multimedya sistemi ve geniş hava girişleri, direksiyonun arkasındaki dijital kontrol paneli bu özelliklerden bazıları.

XC60 -muhtemelen Cenevre, Detroit, Pekin ya da Şangay otomobil fuarlarından birisinde tanıtıldıktan sonra- satışa çıktığında yeni Audi Q5 ve BMW X3 ile rekabet edecek.

 

Bu modelle Volvo’nun “matruşka” stil yaklaşımını benimseyip benimsemeyeceği de anlaşılacak. Bu fotoğraflarda XC90 modelinin stilinin izinden gidildiği görülüyor.

Son Güncelleme : 15 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo