VW; Otonom otomobiller SUV’leri öldürebilir

Ototeknikveri     15 Ekim 2016 03:52

Volkswagen’in tasarım şefi Klaus Bischoff, SUV’lerin popülaritesinin otonom otomobillerle birlikte düşebileceğini söyledi.

VW; Otonom otomobiller SUV’leri öldürebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünya genelindeki otomobil üreticileri müşterilerin talebine uyarak geleneksel hatchback ve sedan otomobillerin yerine her boyuttan SUV’lerin üretimini arttırmaya devam ediyor. Volkswagen Tasarım Şefi Klaus Bischoff ise sürücü müdahalesini tamamen ortadan kaldıran “beşinci seviye” otonom teknolojiler çıktığında otomobil tasarımcılarının çok daha özgür olacaklarını ve otomobillerin radikal şekilde değişeceğini belirtiyor. Bischoff bir noktadan sonra otomobillerde ön cama bile gerek kalmayacağını, yüksek oturma pozisyonu sunan SUV trendinin de düşebileceğini öngörüyor.

 

Bischoff konuyla ilgili açıklamasında “Şu an SUV’lerin yükselişine ve diğer kaporta tiplerine olan talebin düşüşüne tanık oluyoruz. İnsanları çeken bir şey bulduk. Öte yandan, bir noktadan sonra SUV’lerin de artık modası geçecek hatta bunlara dinozor gözüyle bakılacak. Şu an durum böyle değil ancak beşinci nesil otonom teknolojiler çıktığında tasarımlar çok daha özgür ve farklı olacak” dedi.

 

Volkswagen'in Paris Ootomobil Fuarı'nda tanıttığı ID konsepti sadece elektrikli güç aktarım mekanizmalarını sergilemekle kalmıyor aynı zamanda elektrikli otomobillerde gelecekte yaygınlaşabilecek yeni bir iç kabin tasarımı sunuyor. ID iç kabini sürücünün yola bakmasına gerek kalmayan otonom teknolojilere uygun salon tipi bir oturma düzeni sunuyor. Bischoff bunun da tasarımcılara büyük esneklik ve özgürlük imkanı verdiğini ifade ediyor.

Son Güncelleme : 15 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo