1.5 Dizel Ford Kuga Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     17 Ekim 2016 02:07

Yeni Ford Kuga SUV kullanıcılara sesli komutla akıllı telefon uygulamalarını çalıştırma ve eller serbest şekilde paralel park etme imkanı veriyor ve kazaları önlüyor ya da kazanın etkilerini hafifletiyor.

1.5 Dizel Ford Kuga Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Kuga, Ford’un sofistike SYNC 3 iletişim ve multimedya sistemi, inovatif sürüş yardım teknolojileri, ergonomik ve konforlu iç kabin, 120 PS 1.5 litre TDCi motor gibi (yakıt yüketimi 4.4 l/100 km, CO2 emisyonu 115 g/km) güçlü ve verimli motorlar ile geliyor. Yeni Kuga aynı zamanda Ford’un dikey park teknolojisine sahip. Bu sayede kullanıcılar direksiyona dokunmadan otomobillerini park edebiliyorlar. Aktif şehiriçi kaza önleme sistemi, düşük ışıkta görüşü arttıran uyumlanabilir aydınlatma sistemi, eller serbest bagaj kapağı açma özelliği ve akıllı dört çekişli sürüş sistemi de yeni Kuga’nın güvenlik ve kolay kullanım özellikleri arasında.

 

SYNC 3 ile daima kusursuz bağlantı

Yeni Ford Kuga SYNC 3 sistemiyle sürücülere ses seviyesi, navigasyon, klima fonksiyonlarını ve akıllı telefon entegrasyonunu basit sesli komutlar ile kontrol etme olanağı sunuyor. 22 binden fazla yorum ve araştırma kliniklerinden ve anketlerden toplanan veriler ile Ford bugüne kadarki en müşteri dostu sistemi yarattı.

SYNC 3 daha hızlı performans, basitleştirilmiş komutlar ve beş dil desteği sunuyor. Basitçe bir düğmeye basıp “Kahveye ihtiyacım var” ya da “Benzine ihtiyacım var” dediğinizde sistem yakınlardaki kafeleri, benzin istasyonlarını, otoparkları, tren istasyonu, havaalanı ya da otelleri listeliyor.

 

Kuga sürücüleri SYNC 3'ün 8 inç dokunmatik ekranını tıpkı akıllı telefonlarını kullandıkları gibi kullanabiliyorlar. Yeni arayüz daha geniş, kullanımı daha kolay operasyon butonları sunuyor, ayrıca ilk kez dokunmatik ekranlı akıllı telefonlardan alışkın olduğumuz kaydırma ya da tıklama gibi el hareketlerini tanıyor.

   

Sistem Apple CarPlay ve Android Auto desteği de sunuyor. SYNC AppLink özelliği ise sesli komutlarla Glympse, Aupeo, Spotify, MyBoxMan, HearMeOut, AccuWeather gibi uygulamaları açabilme imkanı veriyor.

 

Yeni teknoloji ile otomobilinizi stressiz park edin

Yeni Ford Kuga, sofistike Ford sürüş yardımı teknolojileri ile sürüşü ve park etmeyi müşteriler için çok daha kolay hale getiriyor. Yeni dikey park fonksiyonu geçen yıl Kuga müşterilerinin neredeyse yarısı tarafından kullanılan aktif park asistanı teknolojisini daha da geliştiriyor. İlave ultrason sensörleri kullanan dikey park sistemi sürücülere sadece bir düğmeye basarak iki otomobil arasındaki dikey ve dar park yerlerine girme ya da yola paralel park etme şansı sunuyor, sürücü gaz ve freni kontrol ederken sistem aracı park ediyor.

   

Kuga kullanıcılarına park yerlerinde manevra yaparken yardımcı olan diğer teknolojiler ise şöyle:

Çapraz trafik uyarısı, bir park yerinden geriye doğru çıkarken kullanıcıya arkadan başka bir taşıtın geçebileceğini bildiriyor. 40 metre menzilli radarla çalışan sistem arkadan yaklaşan başka taşıt tespit ettiğinde üç kez uyarı sinyali veriyor.

 

Parktan çıkış asistanı, sürücülere paralel bir park yerinden çıkarken yardımcı oluyor. Sürücü fren ve gazı idare ederken sistem de direksiyonu idare ediyor.

 

Yeni Kuga aktif şehiriçi kaza önleme sistemine de sahip. Sistem saatte 50 km’ye kadar hızlarda otomobilin önündeki sensörlerle ilerideki objeleri teşhis ederek çalışıyor ve otomatik fren yapabiliyor.

Yeni nesil Ford MyKey teknolojisi ile gelen telefon çağrılarını engelleme, maksimum hızı kısıtlama, sürüş yardım ve güvenlik sistemlerinin kapatılmasını engelleme, ses sisteminin maksimum ses seviyesini düşürme ya da yolcular emniyet kemerlerini takmadığı sürece ses sistemini çalıştırmama gibi ayarlamalar yapılabiliyor.

 

Kuga artık daha şık

Yeni Kuga Ford'un en yeni tasarım dilini kullanarak cesur ve sportif bir görünüm sunuyor. Otomobilin stili EcoSport kompakt SUV ve yeni Edge büyük SUV ile benzer. Geniş bir trapezoit (ikizkenar yamuk şeklinde) üst ön panjur ve daha ufak bir alt ön panjur şık farlar ile tamamlanıyor. Farlar aynı zamanda LED gündüz sürüş ışıkları ve şık sis lambaları ile donatılmış.

Yeniden stillendirilen arka lambalar sportif görünümü tamamlıyor. Yeni 17 – 18 ve 19 inç alaşım jant tasarımları da Luster Nickel ve başka finişler ile sunuluyor. Gri ve bakır tonlarındaki (Guard Grey, Copper Pulse) yeni renkler de tüm seride sunulacak. Elektrikli açılır – kapanır çeki demiri kullanımda değilken kendini otomatik olarak arka tamponun arkasına gizliyor ve yeni Kuga'nın sportif görünümünü koruyor.

Olağanüstü şık ve kaliteli iç kabin daha ergonomik, daha şık ve daha konforlu olması için tamamen yenilenmiş. Direksiyon ve klima kontrolleri eskisinden daha da sezgisel ve düğme kalabalığı çok önemli ölçüde azaltılarak daha kolay kontroller sağlanmış. Direksiyon ısıtmalı deri kaplama ile soğuk havalarda konfor sağlıyor. Ayrıca tüm yeni Kuga modelleri direksiyon üzerinde vites değiştirme kanatçıkları ile geliyor.

Yeni kullanım kolaylığı özellikleri Kuga'yı daha da kullanıcı dostu hale getiriyor. Elektronik park freni işleri kolaylaştırırken aynı zamanda orta konsolda ekstra depolama alanı açıyor. Kapı uyarı sistemi ise sürücüye kapıların kilitli olup olmadığını bildiriyor.

Yeni Kuga aynı zamanda eller-serbest kontrol edilebilen ve yukarıya doğru açılan bagaj kapağı sunuyor. Kapak arka tampona doğru hafif bir tekme hareketi gösterilerek kolayca açılabiliyor ya da kapatılabiliyor. Özellikle elinizde çocuklarınız ya da çok sayıda alışveriş torbası varsa bu özellik çok işe yarıyor.

Yeni Kuga ST-Line ve Kuga Vignale

Ford Performance’tan ilham alan yeni Kuga ST-Line ve lüks yeni Kuga Vignale modelle birlikte ilk kez çıkacak, müşterilere geniş stil ve kişiselleştirme imkanları sunacak.

Kuga ST-Line özel alaşım tekerlekler ve spor koltuklar ile Fiesta ST-Line, Focus ST-Line and Mondeo ST-Line modelleri arasına katılıyor. Yeni Kuga ST-Line, en sportif sürüş dinamiklerini sunan Kuga versiyonu olacak. Şasi, süspansiyon ve direksiyon savrulmayı önlemek ve hızlı yanıtlar elde etmek için optimize edilmiş.

Kuga Vignale ise Milano Grigio dış cephe renk seçeneği, koltuklar ve kapı içlerinde desenli Windsor deri ve özel smokin tipi dikişler sunuyor. Vignale Ford otomobillerinde üstün kalite işçilik, ileri teknolojiler ve özel eklentilerle en lüks kullanım deneyimini sunuyor. Kuga Vignale, Avrupa’da Ford Mondeo Vignale, S-MAX Vignale ve Edge Vignale’ye katılıyor.

Güçlü ve verimli motorlar

Yeni Kuga Ford’un en yeni TDCi dizel ve EcoBosst benzinli motorlarını optimize performans ve düşük CO2 emisyonları ile sunuyor.

 

4.4 l/100 km yakıt tüketimi ve 115 g/km CO2 emisyonu ile 120 PS 1.5 litre TDCi dizel motor, piyasadaki 120 PS 2.0 litre TDCi ile kıyaslandığında %5 yakıt verimliliği sağlıyor. Motor altı kademe manuel vites ve önden çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor.

Yeni Ford Kuga dizel teknik özellikler:

· 120 PS 1.5-litre TDCi, 6-kademe PowerShift vites, önden çekiş, yakıt tüketimi 4.8 l/100 km, CO2 emisyonu 124 g/km

 

· 150 PS 2.0-litre TDCi, 6-kademe manuel vites, önden çekiş, yakıt tüketimi 4.7 l/100 km, CO2 122 g/km. Dört çekişli sürüş sisteminde manuel vitesle yakıt tüketimi 5.2 l/100 km ve CO2 emisyonu 135 g/km CO2. 6-kademe PowerShift vites ve dört çekişle yakıt tüketimi 5.2 l/100 km ve CO2 emisyonu 134 g/km.

 

· 180 PS 2.0-litre TDCi, 6-kademe manuel vites ve dört çekişle yakıt tüketimi 5.2 l/100 km, CO2 emisyonu 135 g/km CO2. 6-kademe PowerShift ve dört çekişle yakıt tüketimi 5.2 l/100 km, CO2 134 g/km.

Ford’un 1.5 litre ve 2.0 litre TDCi motorları temiz egzoz emisyonları için NOX kapanı, özel elmas benzeri kaplama ile sürtünme azaltımı, daha iyi motor havalandırması için sofistike değişken enjektörlü turboşarj gibi gelişmiş ve yeni dizel motor teknolojilerine sahip.

 

Ford’un turboşarjlı EcoBoost benzinli motorları ise yüksek basınçlı direkt enjeksiyon ve ikili bağımsız değişken pompa zamanlaması gibi özelliklerle geliyor. Kuga EcoBoost güç aktarım mekanizması seçenekleri şöyle:

 

· 120 PS ve 150 PS 1.5-litre EcoBoost, 6-kademe manuel, önden çekişli, yakıt tüketimi 6.3 l/100 km, CO2 145 g/km.

 

· 182 PS 1.5-litre EcoBoost, 6-kademe otomatik, dört çekişli, yakıt tüketimi 7.5 l/100 km, CO2 173 g/km.

Ford’un tüm seride sunulan yakıt tasarruf teknolojileri arasında otomatik durdur/başlat ve akıllı rejeneratif şarj bulunuyor. Rejeneratif şarj ile frenden geri kazanılan enerji ile bataryalar şarj ediliyor.

 

Geliştirilmiş görüş ve güvenlik

Yeni Ford teknolojileri ve sofistike kaporta mühendisliği sürücülerin yolu daha iyi görmesini sağlıyor, Kuga sürücüleri ve yolcular için, hatta yoldaki diğer kullanıcılar için güvenliği arttırıyor. Ford'un uyumlanabilir ön aydınlatma sistemi Kuga'da ilk kez yer alıyor ve ortam ışık koşullarını hatta hava koşullarını izleyerek görüşü otomatik olarak optimize ediyor. Bunun için yeni bi-xenon farların ışık açısı ayarlanıyor. Aracın hızına, direksiyon açısına ve öndeki obje ile aradaki mesafeye göre 7 farklı ayar var.

Yeni Kuga'nın heykelsi kaportası daha geniş bir orta kubbe ile sadece Kuga'nın sportif görünümünü tamamlamakla kalmıyor, aynı zamanda yapısal tasarımı ile kaza esnasında hem otomobilin içindekileri hem de yoldakileri çarpışma etkilerinden koruyor. Kaput ve arka bagaj kapağının mühendisliği çarpışma etkilerini ve maddi hasarı azaltacak şekilde yapılmış.

 

Yeni Kuga'da yer alan Ford teknolojileri arasında ayrıca Ford Akıllı Dört Çekişli Sürüş Sistemi de bulunuyor. Bu sistem her tekerleğe gönderilecek gücün miktarını kontrol ediyor, yol tutuşunu ve çekişi özellikle kaygan, zorlu yol koşullarında optimize ediyor.

Kavis kontrolü virajlara çok hızlı girildiğinde oluşabilecek hakimiyet kaybı riskini önlüyor.

 

Tork yönlendirme kontrolü tekerlek içlerine hafif fren uygulayarak sürücü deneyimini geliştiriyor ve virajlarda çekiş ve stabiliteyi arttırıyor.

 

Akıllı Dört Çekişli Sürüş Sistemi tekerleklerin yol tutuşunu hesaplayarak sadece 20 milisaniyede gerekli ayarlamaları yapabiliyor. 20 milisaniye bir göz kırpma süresinden bile 20 kat daha kısa bir zaman dilimi.

Yeni Kuga ve Edge SUV modelleri önümüzdeki üç yılda SUV ve crossover segmentinde yarışacak beş yeni ya da güncellenmiş Ford taşıttan ikisi. Kuga, firmanın Avrupa’daki SUV atağının öncülüğünü yapan bir model ve kıtada ilk kez 208’de satışa çıkmıştı. Eylül 2016’da modelin satışları 4800 adet artarak aylık 14 bin 500’e ulaştı. Yılın ilk dokuz ayı satış rakamı ise toplam 95 bin 300 oldu.

 

Ford EcoSport satışları Eylül’de 1800 adet artarak 6400 adet oldu. Dokuz aylık satışlarda 44 bin 600 adet ile geçen yıla kıyasla %60 artış yaşandı. Ford Edge siparişleri modelin Avrupa’da tanıtılmasından bu yana 7800’ü buldu. Ford 2016’nın ilk üç çeyreğinde 144 bin 906 adet SUV sattı. Bu da geçen yıla kıyasla %41 daha fazla.

 

Yeni Ford Kuga'nın detaylı resimlerine aşağıdaki galeriden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 18 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo