Geleceğin Volkswagen elektrikli modellerinden patent çizimleri

Ototeknikveri     18 Ekim 2016 06:24

Volkswagen elektrikli bir spor otomobil ve bir minibüs ile sıfır emisyonlu model serisini genişletmeyi planlıyor. Markanın patent çizimleri WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) web sitesinde yayınlandı.

Geleceğin Volkswagen elektrikli modellerinden patent çizimleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk otomobil, yere yakın spor bir model. İki kapılı coupe formundaki otomobil aktif aerodinamik özelliklerine ve uzatılabilir arka kanada sahip. Çizimde otomobilin martı kanadı tipi kapılar ile geldiği ve minimum hava direnci için özel tasarlandığı görülüyor. Minibüs çizimleri ise ilk kez Ocak ayında Las Vegas’taki fuarda tanıtılan Volkswagen’in Budd-e elektrikli konseptini hatırlatıyor. Volkswagen’in genişleyen elektrikli otomobil serisinde bir SUV, MPV, lüks sedan ve spor otomobil bulunacak. Seri ID hatchback modelini de kapsayacak. Bu model konsept formunda Paris otomobil fuarında görülmüştü ve seride ilk üretime giren model olacak. Tüm modeller Volkswagen’in ölçeklendirilebilir elektrikli otomobil mimarisine sahip olacak (MEB), motorlar, akslar ve süspansiyon gibi bileşenler paylaşılacak.

 

Patent çizimleriyle birlikte teknik detaylar paylaşılmadı ancak ID konseptinde 168 hp elektrikli motor olduğunu biliyoruz. Spor modelde Tesla Model S gibi otomobillerde bulunan ikili motorlu sistemle daha fazla güç çıkışı sunulabilir.

 

Spor otomobil tasarımında ön cam bulunmaması bunun sürücüsüz teknolojileri tanıtmak için geliştirilen otonom bir model olduğuna işaret ediyor. Bu ön camı olmayan tasarımın üretime geçmesi düşük bir ihtimal.

 

İkinci Volkswagen elektrikli modelin çıkış tarihi belli değil ancak firmanın elektrikli taşıtlar yöneticisi Christian Zenger serideki bir sonraki elektrikli konseptin 2020 yılında çıkabileceğini belirtti. Elektrikli serideki ilk otonom taşıt ise 2025’de çıkacak.

Son Güncelleme : 19 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo