Skoda Kodiaq üretimi Kvasiny fabrikasında başladı

Ototeknikveri     19 Ekim 2016 12:02

Skoda’nın yeni büyük SUV modeli Kodiaq’ın seri üretimi dün firmanın Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny fabrikasında başladı.

Skoda Kodiaq üretimi Kvasiny fabrikasında başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fabrikadaki törende konuşan Skoda’nın üretimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Michael Oeljeklaus “Skoda Kodiaq’ın üretiminin başlaması bütün firmamız için, özellikle de Kvasiny’deki arkadaşlarımız için duygusal bir an. Son aylarda bütün ekip yeni SUV modelimizin üretiminin başlaması için çok sıkı hazırlandı”dedi. Marka dünyanın en hızlı büyüyen piyasa segmentinde Skoda Kodiaq ile pozisyonunu güçlendiriyor. Skoda’nın yeni modeli markanın bütün güçlü yanlarına sahip: özgün bir tasarım ve sıradışı genişlikte kullanım alanı, pratik zeka ve üst sınıf otomobillere ait inovatif teknolojiler. Eni Kodiaq için pek çok piyasada siparişler alınmaya başladı. Kvasiny fabrikası Kodiaq ve diğer yeni modeller için kapsamlı şekilde modernize edildi ve büyütüldü. Kaporta üretimi ve montaj hattının yanı sıra bayo atölyesi ile lojistik alanları da yenilendi ve büyütüldü.

Kvasiny Skoda’nın Çek Cumhuriyetindeki üç fabrikasından birisi. Fabrikada yaklaşık 5.900 kişi çalışıyor, bu da fabrikayı bulunduğu Hradec Kralove bölgesinin en büyük istihdam sağlayıcılarından birisi haline getiriyor. Kvasiny tesisi şu an tarihinin en kapsamlı modernizasyon ve büyütmesine sahne oluyor. Birkaç yıl içinde fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 280 bin adete çıkacak. Bu bağlamda, Skoda 2 bin uzman istihdam edecek ve fabrikanın büyütülmesi için 2018’e kadar 7.2 milyar CZK (Çek korunası) yatırım yapacak.

 

Skoda Kodiaq’ın yanı sıra, Superb ve Yeti de şu anda Kvasiny’de üretiliyor. 2015 yılında yaklaşık 142 bin Skoda taşıt burada üretildi. Fabrika 82 yıl önce kuruldu.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo