Makyajlı 2017 VW Golf için nefesler tutuldu

Ototeknikveri     20 Ekim 2016 02:48

Hava yastığı ve ESC gibi önemli güvenlik özelliklerini standart haline getirerek herkesin erişimine sunan Golf, yeni güncellemeyle kritik durumlarda sürücü, yolcu ve yayaları koruyan sürüş yardımı sistemleri de sunacak.

Makyajlı 2017 VW Golf için nefesler tutuldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

40 yılı aşkın süredir Volkswagen Golf teknolojileri otomotiv dünyasına katkı sundu ve çığır açtı. Volkswagen bu teknolojik gelişmeleri demokratik şekilde her ekonomik sınıftan otomobil kullanıcısının erişimine açtı. Golf sayesinde artık güvenlik sistemleri sadece ayrıcalıklı bir azınlığın değil geniş kitlelerin kullanımına açık. Golf’ün demokratik güvenlik anlayışı kaliteli koltuk başları ve güvenli şasiler ile başlamıştı. Bunu çarpmanın etkisini azaltan güvenli kaporta yapısı, hava yastıkları ve ABS izledi. Elektronik stabilite kontrolü (ESC) ilk kez 1998’de ortaya çıktı ve bugün hala sürücülere tehlikeli durumlarda otomobilin kontrolünü sürdürme şansı veriyor. Bir sonraki aşama ise inovatif sürüş yardımı sistemleri oldu. Şehir trafiğindeki tehlikeleri önceden tespit edebilen şehiriçi acil durum freni ve kör nokta monitörü gibi sistemler bir güvenlik devrimi yarattı.

 

Geniş kapsamlı sürüş yardımı sistemlerine sahip, Kasım ayında tanıtılacak güncellenmiş 2017 VW Golf ile yollar daha da güvenli olacak.

 

Golf’ün kırk yıllık tarihinden öne çıkan güvenlik sistemleri arasında şunlar bulunuyor:

1974’te çıkan ön çekişli sürüş sistemi, üç noktalı otomatik emniyet kemerleri ve koltuk başları (Golf MkII, 1976), ABS fren sistemi (ilk kez Golf MkII Syncro için, 1986’da, 1996’da Golf MkIII ile birlikte tüm versiyonlarda standart), sürücü ve yolcu hava yastıkları (Golf MkIII, 1992), Elektronik stabilite kontrolü (ESC) (Golf MkIV, 1998. 1999’dan itibaren tüm versiyonlarda standart), fren asistanı (Golf MkIV, 1999), çarpmaya dayanıklı pedallar (COF) (Golf MkV, 2003), uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC) ve diz hava yastıkları (Golf MkVI, 2008), ACC ile birlikte ön kısım asistanı ve şehiriçi acil durum freni (Golf MkVII, 2012), kaza sonrası otomatik fren sistemi, proaktif yolcu koruma sistemi (Golf MkVII, 2012), kör nokta monitörü ve arka trafik alarmı (Golf Sportsvan, 2014).

Son Güncelleme : 20 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo