Opel satışları yılın ilk dokuz ayında %5 arttı

Ototeknikveri     20 Ekim 2016 03:21

Eylül ayının sonu itibariyle Opel satışları Avrupa’da 44 bin adet arttı. Bu sayede Opel Avrupa'da yüzde 5 büyüdü.

Opel satışları yılın ilk dokuz ayında %5 arttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel 2016 yılınn ilk dokuz ayında Avrupa genelinde 895 bin adet otomobil sattı. Rusya piyasasından çekilmesine rağmen firma 2011 yılından bu yana en iyi satış rakamlarını elde etti. 2015 yılının aynı dönemine kıyasla %5.2 artışla 44 bin adet daha fazla otomobil satıldı. Ocak – Eylül arası satışlar Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya gibi piyasalar dahil %18 arttı. Piyasa payı on iki piyasada da yükseldi. Opel ve İngiliz kardeşi Vauxhall’un Avrupa otomobil piyasasındaki payı %5.87. Avrupa’da “2016 yılının otomobili” seçilen yeni Opel Astra satış rakamlarındaki artışın öncelikli sebebiydi. Bu yılın başından beri yeni Astra Avrupa’da 212 bin adet satıldı. Bu da geçen yılın aynı dönemine göre %22 daha fazla. Opel Astra için 275 binden fazla sipariş aldı.

 

Mokka X’in başarı hikayesi de devam ediyor. Yeni nesil SUV’nin siparişleri sadece Eylül sonunda siparişe açılmasına rağmen şimdiden 60 bini geçti.

 

Opel satış ve satış sonrasından sorumlu başkan yardımcısı Peter Christian Küspert “Yeni Zafira, devrim niteliğindeki elektrikli otomobilimiz Ampera-e ve diğer ürünlerimiz ile çok iyi hazırlandık. Opel çok sayıda yeni modelle 2017’de de ürün atağına devam edecek” diye konuştu.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo