Seat Ateca Cupra 300 hp güç ile geliyor

Ototeknikveri     20 Ekim 2016 03:56

Gelecek yıl piyasaya çıkacak performans odaklı Seat Ateca Cupra ilk kez görüntülendi.

Seat Ateca Cupra 300 hp güç ile geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Performans odaklı SUV, özel Cupra tekerlekler, geniş frenler, dörtlü egzoz çıkışı ve daha agresif bir kaportaya sahip. Otomobil görüntülenmesine rağmen hala Seat tarafından varlığı onaylanmadı ancak güvenilir kaynaklar otomobilin 300 hp 2.0 litre benzinli motorla 2017’de piyasaya çıkacağını belirtiyor. Motorun farklı performans karakteristikleri için değiştirilip değiştirilmeyeceği henüz bilinmiyor. Dört çekişli Volkswagen Golf R modelinde aynı motor 300 hp güç çıkışına sahip. Bu motor ile otomobil 6.5 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Standart Ateca şu an satışta ve gelecek yıl yanına daha küçük bir SUV de eklenecek. 2020’de ise yedi koltuklu bir SUV modelin seriye katılması bekleniyor. Seat yöneticileri Cupra versiyonların hangi modellere ekleneceği konusunda tartışmaya devam ediyor. Son fotoğraflar bu konuda ilerleme olduğunu kanıtlıyor.

 

Ateca’nın firmanın en çok satan modeli haline gelmesi bekleniyor. 35 bin sterlini bulması beklenen fiyatı ile Cupra versiyonu ise Seat’ın en pahalı modeli olabilir.

 

Firma içinden bir kaynak “Hızlı SUV piyasasının lüks kısmında gelişme var ancak anaakımda ihtiyacı karşılayacak bir aday yok. Bu da Seat’a liderlik etme ve kalabalık SUV piyasasında kendisine farklı bir yer edinme fırsatı veriyor. Bir Ateca Cupra markanın geri kalanı için de imaj yükselten bir etki yaratacaktır” diye konuştu.

 

Ateca’nın Cupra versiyonla satılacak üç SUV’den birisi olacağı düşünülüyor. Ateca Cupra’nın bu yılki Paris otomobil fuarında tanıtılmasının planladığı ancak daha sonra Cupra’nın anaakım modelin önüne geçmesi istenmediği için bundan vazgeçildiği söylentiler arasında.

 

Ateca Cupra’nın 2017 yılının sonlarına doğru satışa çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 20 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo