2017 Seat Leon Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     20 Ekim 2016 08:56

Yeni 2017 Seat Leon: daha iyi tasarım, daha fazla teknoloji ve daha çok fonksiyonellik ile gelecek. Seat Leon 2017 başında satışa çıkacak.

2017 Seat Leon Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat tarihinin en büyük ürün atağını yeni Seat Leon ile sürdürüyor. Yeni model gereken herşeye sahip: konfor, teknoloji ve kalite. Duyusal anlamda ise otomobil başarılı tasarımı, dinamizmi, sürüş ve biniş keyfi ve kullanım kolaylığı ile etkiliyor. Yeni Seat Leon 2017 yılının başında bayilerde olacak. Siparişler bu yılın sonunda başlayacak. Seat Ar-Ge’den sorumlu başkan yardımcısı Dr. Matthias Rabe “Yeni Seat Leon ile firmamızın en önemli modellerinden olan Leon’un başarı hikayesini daha da öteye taşımak istiyoruz. Sürüş yardımı sistemleri, güvenlik sistemleri ve bağlanabilirlik bakımından model en yeni teknolojileri sunacak” diye konuştu.

 

Daha şık ve ahenkli tasarım

Leon’un zaten başarılı olan tasarımı bazı yeniliklerle daha da iyi hale getirildi. Seat tasarım şefi Alejandro Mesonero Romanos yeni model için “Leon çok çekici bir model ve imajını değiştirmesine gerek yok. Bu yüzden bir değişiklik değil ama güçlendirme ve tazeleme yapıldı diyebiliriz. Amaç modelin bütün kısımlarını, ön, arka ve yanlarını daha ahenkli bir tasarımla birleştirmekti” dedi.

Leon ailesi etkileyici bir tasarıma sahip ve her türlü müşteri grubunun ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bu da satış rakamlarına yansıyor.

 

Yeni nesilin ön ve arka kısmı öncekinden daha keskin, şık ve iddialı çizgilere sahip. Ön panjur 40 mm genişletilerek otomobilin görsel olarak daha büyük algılanması amaçlanmış. Ön panjurda normalde daha üst kategori otomobillerde bulunan krom kullanılmış. Kabinde alınan önlemlerle daha sessiz bir ortam elde edilmiş. Otomobilin içinde LED ambiyans aydınlatmasının yoğunluğu sürücünün dilediği şekilde azaltılıp çoğaltılabiliyor. 8 inç ekran araçla ilgili kontrollere erişim sağlayarak butonlara ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Yeni arka lambalar ve Full-LED teknolojili yeni farlar enn kötü hava koşullarında dahi üstün performans sağlıyor. LED teknolojisi sinyal ve sis lambalarında da kullanılmış.

 

Yeni Seat Leon üç farklı kaporta tipinde geliyor: 5 kapılı, 3 kapılı coupe ve aile tipi station.

En yeni sürüş yardımı ve bağlanabilirlik teknolojileri

Ateca’nın kapsamlı sürüş yardımı sistemleriyle çıkışını takiben, şimdi de Leon en yeni teknolojik gelişmeleri otomobil kullanıcılarına sunuyor. Örneğin, trafik sıkışıklığı asistanı fonksiyonu ile yavaş ilerleyen ve sık dur kalk yapılan trafikte konfor sağlanıyor. Şerit yardımı ve ACC kombinasyonu ile trafik sıkışıklıklarında otomobil otomatik manevra yapabiliyoruz, gazı ve freni kontrol edebiliyor. Yaklaşık saatte 60 km hıza kadar sistem otomobili şeridinde tutuyor ve hız yardımı sunuyor.

 

Bir diğer özellik ise radar kontrollü uyumlanabilir seyir kontrolü. Sistem acil durumlarda belirlenen hız aralığı içerisinde otomaitk fren yapabiliyor. Yaya koruma sistemi ise taşıtları ve yayaları tanıyarak hem şehiriçinde hem de otoyollarda güvenliği arttırıyor.

Yeni Seat Leon aynı zamanda yeni orta konsolda elektrikli park freni, trafik işaretleri tanıma sistemi, paralel park özelliği de sunan en gelişmiş park asistanı teknolojisi, acil durum asistanı ve uzun far asistanı ile geliyor. Kamera ve navigasyon sistemi de geliştirilmiş ve artık daha fazla trafik işareti tanınabiliyor.

Yeni Seat Leon en üst düzey bağlanabilirlik ile yeni nesil Easy Connect multimedya sistemi, Seat Full Link, ses tanıma ve jest kontrol teknolojisiyle gelen Seat ConnectApp özelliklerini sunuyor. Xeat ConnectApp ile fonksiyonlara dokunmatik ekranda ufak bir parmak hareketi ile erişilebiliyor. Media System Plus sekiz inç ekranıyla yeni nesil multimedya sistemleri arasında en çok adından söz ettirenlerden. Yeni Seat Leon ilk kez Connectivity Box kablosuz telefon şarjı özelliğine de sahip. Orta konsoldaki özel bölme bu teknoloji ile uyumlu akıllı telefonları kablosuz şarj edebiliyor. Seat Full Link ise bağlanabilirlik dünyasının kapılarını tüm akıllı telefon kullanıcılarına açıyor. MirrorLink’in yanı sıra, Full Link aynı zamanda Apple CarPlay ve Android Auto fonksiyonlarına sahip. Uydu çekiminin az olduğu bölgelerde GSM sinyal arttırıcı da devreye giriyor.

 

Yeni motorlar ve yeni XCELLENCE donanım seviyesi

Yeni Seat Leon dört donanım seviyesi ile sunuluyor: Giriş seviyesi Reference, Style, FR Line ve en üst donanım seviyesi XCELLENCE. Konforlu ve lüks döşemeleri (Alcantara ve opsiyonel deri), kapsamlı aksesuarları ve çok renkli ambiyans aydınlatması ile XCELLENCE diğer versiyonlardan ayrılıyor. Dış cephede yeni Seat Leon XCELLENCE krom tasarımlı ön panjur, yeni ön ve arka tamponlar, yeni krom pencere çerçeveleri ve LED arka sinyal lambalarına sahip. İç kabinde ise alüminyum XCELLENCE kapı eşiği, LED iç aydınlatma ve anahtarsız giriş sistemi bulunuyor.

FR ve XCELLENCE donanım seviyeleri farklı sürücülere en iyi seçenekleri sunabilmek amacıyla aynı fiyattan satışa sunulacak. FR daha sportif bir sürüş deneyimi isteyenlere hitap ederken, XCELLENCE konfora, şıklığa ve yeni teknolojilere odaklanıyor. CUPRA ise beşinci versiyon olacak ve yakın gelecekte çıkacak.

 

Yeni Seat LEON’un motorları

Yeni SEAT Leon’un motor serisi tüm ihtiyaçlara cevap veriyor, dizel, benzinli ve CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) seçenekleri sunuyor. Dizel serisinde yeni 1.6 TDI motor 85 kW/115 PS güç çıkışıyla, Leon ST için ise 4Drive 2.0 TDI 110 kW/150 PS motor, 7 kademe DSG vitesle birlikte bulunuyor. TDI motor serisi 1.6 litre 90 hp ile başlıyor, 2.0 litre 184 hp TDI motora kadar gidiyor.

Benzinli motorların güç çıkışları ise 110 – 180 hp arasında değişiyor. 1.0 litre TSI üç silindirli 115 hp motor en öne çıkan versiyon. 1.4 litre TGI motor ise CNG ile çalışabiliyor.

 

Şanzıman seçenekleri ise beş ve altı kademe ünitelerden oluşuyor, aynı zamanda çift debriyajlı DSG vites de altı ya da yedi kademe seçeneklerle sunuluyor. Ek olarak, önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemiyle beşinci nesil Haldex debriyaj da sunuluyor.

 

Özetle, Leon’un tüm versiyonları 1.4 litre ACT gibi yüksek oranda verimli ve son teknoloji motorlarla geliyor. Bu güç aktarım mekanizmaları daha çok spor otomobillerde görülen düzeyde üstün performans ve yüksek kalite sergiliyor.

 

Yeni Seat Leon Seat’ın ürün atağının ikinci adımı. Seat Ateca ve Seat Leon’ıu takiben, Seat önümüzdeki aylarda iki yeni model daha çıkartacak; beşinci nesil Ibiza ve yeni SUV crossover Seat Arona.

 

Bu arada, yeni Seat Leon’un Cupra performans versiyonu da yakın gelecekte sürprizlerle çıkabilir.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir59381 Harika bir otomobil...Ben ziyadesiyle mutluyum... Hızlanma desen müthiş, fren desen çok daha müthiş...Emniyet çok yukarılarda tutulmuş...Gerekli şartları yerine getirmezseniz aracınızı çalıştıramazsınız...vs.vs...

    14 08 2019 01:26 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo