Toyota Polonya’da otomatik şanzıman ve yeni motorlar üretecek

Ototeknikveri     21 Ekim 2016 01:54

Toyota Motor Avrupa önümüzdeki üç yıl içinde Polonya’da hibrit şanzıman ve iki yeni benzinli motor üretmeye başlayacağını duyurdu.

Toyota Polonya’da otomatik şanzıman ve yeni motorlar üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota 2018 yılında Polonya’daki Walbrzych (TMMP) fabrikasında hibrit şanzıman ve birisi 2017 yılında (1.5 litre), diğeri 2019 yılında (2.0 litre) Jelcz-Laskowice (TMIP) fabrikasında iki yeni benzinli motor üretmeye başlayacak. Yeni projeler yaklaşık 150 milyon euro’luk bir yatırım gerektirecek. Bununla birlikte Toyota’nın Polonya’da 2002 yılından bu yana üretim operasyonları için yaptığı yatırım 950 milyon euro’yu geçecek.

 

Toyota Motor Avrupa CEO’su Johan van Zyl yeni yatırımla ilgili şunları söyledi: “Yeni benzinli motorlar ve hibrit şanzımanın üretimini Avrupa’nın kalbine, Polonya’ya taşıdığımız için çok memnunuz. Buradaki fabrikalarımızdaki ekiplerimiz üstün bir kalite ve rekabet gücü sergiliyor. Toyota her zaman yerel içeriğe ve piyasa trendlerine uyum sağlamaya önem vermiştir, bunu yaparken de sürdürülebilir büyümeyi göz ardı etmemiştir”.

 

TMMP (Toyota Motor Manufacturing Poland, Walbrzych fabrikası)

TMMP’de üretilecek hibrit şanzıman Toyota’nın hibrit sisteminin önemli bir parçası ve 1.8 litre ZR motorla birlikte çalışacak. Bu hibrit motor tüm Toyota Auris ve Auris Touring Sports Hybrid otomobillerde, ayrıca yeni crossover Toyota C-HR modelinde bulunacak. Auris için hibrit şanzuman şu anda Japonya’da üretiliyor ve Avrupa’ya ihraç ediliyor. Ek olarak, bazı Ar-Ge fonksiyonları ve üretim için test materyalleri de Polonya’da başlatılarak hibrit şanzıman parçalarının lokalizasyonu desteklenecek.

Toyota Avrupa için hibrit markayı diğerlerinden ayıran önemli bir rekabet faktörü. Toyota Motor Avrupa bugün %31 olan hibrit satışların oranını 2020 itibariyle %50’ye çıkartmayı hedefliyor.

 

Toyota Motor Polonya başkanı Eiji Takeichi konuyla ilgili “Polonya’daki varlığımızı daha da arttıracağız. Hibrit üretimini de buraya taşımak operasyonlarımızı gelecek için daha da sürdürülebilir kılıyor, mensuplarımız ve yerel toplum için fayda sağlıyor” dedi.

 

TMIP (Toyota Motor Industries, Jelcz-Laskowice fabrikası)

TMIP şu anda 1.4 litre ve 2.2 dizel motorları üretiyor, yakında iki yeni benzinli motor da üretmeye başlayacak. 1.5 litre benzinli motorun üretimi 2017 yılı Şubat ayında başlayacak ve bu motor Toyota Yaris’te kullanılacak. 2.0 litre benzinli motor ise fabrikada 2019 yılında üretime geçecek.

 

TMIP yöneticisi Kazunori Masuoka konuyla ilgili “TMIP şu anda sadece dizel motorlar üretse de Avrupa piyasası benzinli, hibrit ve elektrikli otomobillere kayıyor. Bu yüzden bizim de ürünlerimizi çeşitlendirmemiz ve benzinli motor üretim yeteneklerimizi geliştirmemiz gerek. Bu bize geleceğimzi garantileme şansı sunacak” diye konuştu.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo