Fiat emisyon hilesi iddialarını reddetti

Ototeknikveri     24 Ekim 2016 01:05

Fiat Chrysler Otomobilleri yöneticileri, Alman devlet yetkilileri tarafından yöneltilen 500X modelinde emisyon testlerinde hile yapma amaçlı yazılım kullanıldığı iddialarını reddetti.

Fiat emisyon hilesi iddialarını reddetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

FCA’nın teknik yöneticisi Harald Wester Alman yetkililerin emisyon testinde hile iddialarına karşı firmasını savundu. Almanya Federal Ulaşım Kurumu suçlamayı Mayıs ayında yöneltmişti. İddiada otomobilin motor yönetim yazılımının egzoz arıtma sistemlerini 22 dakika sonra kapattığı, bu sayede Almanya’daki 20 dakika süren standart tip onayı testini geçtiği belirtilmişti. Avrupa Parlementosu soruşturma kurulunda yapılan bir toplantıda Harald Wester konuyla ilgili dava süreci devam ettiği için detay veremeyeceğini belirterek “500X modeli NEDC testlerindeki Euro 6 limitini karşılamaktadır, modelde test edildiğini tespit eden hile yazılımı yoktur. İddiaların aksine 500X emisyon kontrol sistemini devre dışı bırakmamaktadır ancak kontrol stratejileri ile emisyon kontrol sistemini modüle etmekte, böylece motoru ve otomobildeki yolcuları korumaktadır. Bu stratejiler ise yasal emisyon limitlerine uygundur” dedi.

 

Soruşturma kurulu üyeleri ise Wester’den daha fazla detay istedi ve bahsettiği modülasyon sisteminin teknik ve yasal tariflerini yapması talep edildi. Wester, Fransa’da yapılan testlerde otomobilde emisyon değerlerinin sınırın 15 kat üzerinde çıkması ile ilgili de sorgulandı. FCA yöneticisi, bu konuda bir açıklama yapabilmek için test koşulları ile ilgili daha fazla bilgiye sahip olması gerektiğini ifade etti.

 

Parlementodaki soruşturma Volkswagen dieselgate skandalı ile başlayan süreç kapsamında yapıldı. Söz konusu kurul bu skandaldan beri akademik kuruluşlar, ticaret birlikleri ve sivil toplum kuruluşları ile görüşüyor.

 

İtalyan yetkililer ise Almanya’nın iddialarına karşı FCA’yı destekliyor. Buna rağmen Almanya durmak niyetinde değil. Almanya ulaştırma bakanı Alexander Dobrindt 13 Ekim’de Avrupa Birliği’ne yazarak FCA’nın hile yazılımı kullandığı iddialarını tekrarladı.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo