Yeni Skoda Fabia SUV, Nissan Juke ile rekabete geliyor

Ototeknikveri     24 Ekim 2016 03:50

Skoda’nın Ar-Ge yöneticisi yeni Fabia SUV ile ilgili planları onayladı. Yeni Skoda Fabia SUV 2018’de bayilerde olacak.

Yeni Skoda Fabia SUV, Nissan Juke ile rekabete geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen C4 Cactus ve Nissan Juke ile rekabet edecek yeni Fabia SUV iki yıldan fazla süredir planlanıyordu. Daha önce firma otomobilin çizimlerini basınla paylaşmış ancak henüz üretim için onaylanmadığını belirtmişti. Şimdi ise Skoda’nın Ar-Ge yöneticisi Christian Strube projenin onaylandığını açıkladı. Skoda, VW Grup içinde piyasaya küçük SUV model çıkartacak ilk marka olmayacak. Seat kendi Nissan Juke rakini modeli Arona’yı 2017’nin ikinci yarısında piyasaya sürecek. Volkswagen’in Polo temelli T-Roc modeli de Fabia SUV’den daha önce bayilerde olacak. Öte yandan, Skoda’nın modeli Seat ve Volkswagen’den biraz daha büyük olabilir. Firma klasik küçük SUV’lere oranla daha pratik ve geniş bir otomobil sunmak istiyor. Modelin ismi henüz açıklanmadı ancak Skoda bu yıl Aratan ve Airon isimleri için tescil başvursunda bulunmuştu.

Yeni Yeti’nin de boyutunun büyüyerek Qashqai ile rekabet etmesi bekleniyor. Bu da serinin en altında Fabia’dan biraz daha uzun ve geniş bir otomobil için yer açacak. Böylece Skoda’nın sınıf ortalamasından daha geniş kullanım alanı sunma trendi devam edecek.

 

Yeni otomobil Fabia’dan daha uzun, geniş ve yüksek olacak. Farklı bir ön kısım ve güçlü görünümlü kaporta kaplamasıyla otomobil özgün bir görünüme sahip olacak.

Skoda yeni model için Volkswagen Grubu’nun orta boy MQB platformunun en kısa versiyonunu kullanabileceği gibi, şu anki Fabia’nın platformu PQ25 ile de devam edebilir. PQ platform serisi Skoda’ya VW Grup içinde boyut açısından başka hiç bir örneği bulunmayan Yeti’yi de kazandırmıştı.

Skoda, VW Grup içerisindeki her türlü mekanik seçeneği araştırarak otomobile ünlü Skoda pratikliğini kazandıracak uygun bileşenleri saptamaya çalışıyor. Christian Strube bu konuda “Maliyet ile doğru otomobili oluşturmak arasında gerekli dengeyi sağlamalıyız. Bunu akılıca yapmamız gerekiyor. Diğer markalarla çalışabilir ve modülleri kullanarak yeni şeyler geliştirebilir, kendi fikirlerimizi VW Grup bünyesine kazandırabiliriz.” dedi. Christian Strube, bununla markaya ilk Yeti’yi kazandıran, platformlarla ilgili yaratıcı bir yaklaşımı kast ettiğini belirtti.

Son Güncelleme : 24 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo