Geely’nin yeni markası Lynk&Co’nun hedefi Almanya

Ototeknikveri     25 Ekim 2016 02:36

Geely Otomobil’in yeni global markası Lynk&Co Avrupa’da ana piyasası olarak Almanya’yı seçti.

Geely’nin yeni markası Lynk&Co’nun hedefi Almanya
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lynk ilk modeli 01 kompakt crossover ile 2018 yılında Avrupa piyasasına girecek, ABD piyasasında da satışlar aynı anda başlayacak. Firmanın kendi evi olan Çin’de ise model 2017’de çıkacak. Lynk 01’i geçen hafta Almanya’nın başkenti Berlin’de tanıttı. Firmanın başkan yardımcısı Alain Visser tanıtımda Berlin’in kendileri için sembolin bir anlamı olduğunu, Alman rakiplerine ürünlerinin en az Alman ürünleri kadar kaliteli ve modern teknolojili olduğunu göstermek istediklerini söyledi. Visser, Almanya’nın Lynk’in en öncelikli piyasalarından birisi olacağını vurguladı. Marka internet satışlarına özel önem göstermeyi planlıyor, bir yandan perakende satış mağazaları kurulacak ve Volvo’nun bayi ağı ya da servis ve yedek parçalar için bağımsız bayiler de kullanılacak.

 

Araştırmalar Avrupalı ve ABD’li müşterilerin %10’unun yeni otomobillerini internetten almaya sıcak baktığını ancak Avrupa’da bunu müşterilerin sadece %1’inin yaptığını gösteriyor. Visser bu konuda “İnternetten otomobil satışları Avrupa’da artacak ancak gerçekçi olmak zorundayız. Otomobil satın almak hayatta ev satın almaktan sonraki en önemli ikinci satın alma kararıdır. Bu internetten bir çift ayakkabı satın almaya benzemez” diye konuştu.

Bu yüzden, Lynk’in firmaya bağlı ciddi bir bayi ağı oluşturması gerekiyor, bu bayiler müşterilere internetten satın alınan otomobilleri de ulaştıracak. Lynk, Avrupa beş yüzden fazla satış noktasına ihtiyacı olacağını öngörüyor. Visser firma olarak perakende mağazalar, alışveriş merkezi mağazaları ve seyyar mağazalar açacaklarını, şehirlerin dışında yer alan klasik otomobil bayisi binası konseptini düşünmediklerini belirtti.

 

Volvo teknolojisi

Lynk’in 01 modeli Geely ve Volvo’nun İsveç’te birlikte geliştirdiği kompakt modüler mimariyi temel alıyor. Volvo yeni platformu gelecek yılın sonunda ilk kez XC40 modelinde kullanacak. Lynk ise bir kompakt sedan dahil en az beş model planlıyor ancak seri daha da genişleyebilir.

Lynk 1.5 litre üç silindirli ve 2.0 litre dört silindirli benzinli motorlar sunacak ve bunları Volvo lisansıyla Çin’de üretecek. Avrupa ve ABD’de daha çevre dostu güç aktarım mekanizması versiyonları sunulması bekleniyor. Bunlar arasında hibrit ve plug-in hibrit de bulunabilir. Tam elektrikli bir model ise 2019’da çıkabilir. Firma Çin’de daha çok benzinli otomobillere ağırlık verecek, Avrupa ve ABD’de ise hibrit ve elektrikli modellere odaklanacak.

 

Geely’nin yeni markasına Lynk adı verilmesinin sebebi ise otomobillerin bağlantı (link) teknolojileri bakımından zengin olması, hatta trende uygun şekilde otomobil sahiplerine kullanmadıkları zamanlarda taşıtlarını paylaşarak para kazanma imkanı vermesi. İsimdeki CO (connected) eki de yine otomobillerin bağlantı teknolojilerine vurgu yapıyor.

Lynk, 2022 yılı itibariyle dünya çapında yılda 500 bin adet satış hedefliyor. Marka Avrupa ve ABD satış hedeflerini belirlemedi. Fiyatların bazı donanım seviyeleri için düşük tutulması planlanıyor.

 

Lynk ve ana markası Geely Automobile, ayrıca Volvo Otomobil Grubu, Çinli Zheijang Geely Holding Grup bünyesinde bulunuyor.

Son Güncelleme : 25 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo