Mercedes Pikapın Öncüsü; Concept X-Class

Ototeknikveri     26 Ekim 2016 02:15

Mercedes Concept X-Class üretim versiyonu gelecek yılın sonunda çıkacak. Model SUV özellikleri ile ticari kamyonet özelliklerini şık ve lüks bir stilde biraraya getiriyor.

Mercedes Pikapın Öncüsü; Concept X-Class
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz orta boy pikap segmentinde bir lüks alternatif boşluğu gördü ve bunu geleneksel kamyonet pratikliği ile Mercedes’in lüks mirasını harmanlayan Concept X-Class ile doldurmaya hazırlanıyor. Alman otomobil üretici modelin iki versiyonunu İsveç Stokholm’de tanıtıyor. Bir versiyon taşıtın stilini vurgularken diğeri off-road yeteneklerine odaklanıyor. Konseptin üretim versiyonu ise Avrupa’da 2017 yılının sonunda çıkacak. Mercedes fazla teknik detay vermese de taşıtın temel mimarisinin Nissan Navara’dan geleceği biliniyor. Konseptte dizel V6 motor ve 4Matic dört çekişli sürüş sistemi, off-road ara şanzıman ve her iki aks için diferansiyel kilitleri bulunuyor. Kamyonet 1.1 ton taşıma kapasitesine ve 3.5 ton çekme kapasitesine sahip. Aile kullanımı için de uygun kamyonette güvenliğe özel önem verilmiş, taşıt en yeni sürüş yardım sistemleri ve sensörlerle donatılmış.

Concept X-Class hem yük taşımak ve iş için hem de aile için kullanılabilecek ve şık tasarımıyla bütün bu amaçlara uygun. Tasarımda Mercedes’in lüks modellerinden ve geleneksel kamyonetlerden öğeler birarada bulunuyor. Ön kısım şık bir görünüşe sahip ve crossover bir modelde uyumsuz durmayacak bir stili var. Kaslı çamurluklar sert bir hava katıyor.

İçeride Nappa deri, cilalı ahşap ve parlak alüminyum gibi üst kalite materyaller kullanılmış. Multimedya sistemi orta konsolda yukarıda yer alıyor, konsoldaki çok fonksiyonlu dokunmatik ped ile sistem kontrol edilebiliyor. X-Class bağlantı teknolojileri ile de dikkat çekiyor. Araç içi SIM kartlı iletişim modülü sayesinde kapamlı “Mercedes me connect” hizmetlerinden faydalanılabilecek.

Mercedes X-Class üretim versiyonu için Renault-Nissan ile işbirliği yapacak. Nissan’ın İspanya Barselona’daki fabrikasında Avrupa, Avustralya ve Güney Afrika için üretim yapılacak. 2018’de Arjantin Cordoba’daki Renault fabrikasında Latin Amerika ülkelerine yönelik üretim başlayacak. Mercedes X-Class modelini ABD’de satmayacak.

Son Güncelleme : 26 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo