Renault-Nissan yeni teknolojiler geliştirmek için ortaklıklara açık

Ototeknikveri     26 Ekim 2016 07:47

Renault-Nissan bağlantılı taşıtlar yöneticisi Ogi Redzic, Nissan Motor Co. ve Renault’nun geleceğe yönelik yeni teknolojiler geliştirmek için ortaklıklara açık olduğunu belirtti.

Renault-Nissan yeni teknolojiler geliştirmek için ortaklıklara açık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki firma sektördeki rakipleri ve bir yandan da teknoloji firmaları ile otonom taşıtlar ve otomobil paylaşım platformları gibi mobilite hizmetlerinde rekabet ediyor. Teknoloji kullanımının ve yapay zekanın giderek artması sürücülerin otomobillerdeki rollerini her geçen gün daha da azaltıyor, bu da geleneksel otomobil sahipliği kavramını dönüştürüyor. Otomobillerde kullanılan yazılımlar her geçen gün daha sofistike ve maliyetli hale gelirken, rakiplerle dahi kurulacak ortaklıklar maliyetleri düşürerek ve süreçleri hızlandırarak fayda sağlıyor. Haritalandırma servisleri gibi standartlaşmış teknolojiler geliştirmek için ortaklıklar özellikle tercih ediliyor. Ogi Redzic bu konuda “Yeni işbirliklerine hazırız. Bazı firmalar herşeyi kendi bünyelerinde halletmeyi tercih edebilir ancak biz ortaklıklar kurmanın mantıklı olduğuna inanıyor ve bunu istiyoruz” diye konuştu.

 

Nissan ve Renault yeni ortakları Mitsubishi Motors tarafından da faydalanılabilecek bir teknoloji platformu geliştiriyor ve bu platformla yeni otomobiller üretmeyi planlıyor. Platform multimedya, otomobil bakımı ve uzaktan kullanım gibi bulut temelli hizmetlere erişim sağlayacak.

 

Renault ve Nissan geçtiğimiz günlerde Microsoft ve Fransız yazılım geliştirici Sylpheo ile de ortaklık kurduklarını ve Microsoft’un Azure bulut depolama servisini kullanacaklarını duyurmuştu.

 

Otonom arabaların önümzüdeki yıllarda yeni otomobil satın almak yerine paylaşımı arttıracağı düşünülüyor ve bu otomobil üreticilerini otonom teknolojilerin güvenliğini arttırmak ve yeni paylaşım platformları geliştirmek için teknoloji firmaları ile daha çok işbirliği yapmaya sevk ediyor.

 

Buna örnek olarak bu yıl General Motors Co. otomobil paylaşım servisi Lyft ile, Toyota bir diğer paylaşım servisi olan Uber ile, Volkswagen ise İsrailli Gett ile ortaklık kurdu.

 

Redzic, Renault-Nissan ortaklığının otomobil paylaşımı ile ilgili stratejisini ise açıklamaktan çekindi. Renault Fransız otomobil paylaşım servisi Bollore ile ortaklığa sahip ve firma için elektrikli şehir otomobilleri üretiyor.

 

Renault aynı zamanda otomobil kiralama firmalarına Twizy modelini tedarik ediyor. Redzic filo satışlarında başarılı olduklarını, otomobil paylaşım servislerine de sıcak baktıklarını ve bu alanda yeni işbirliklerine açık olduklarını belirtmekle yetindi ve hizmetlerinde Renault-Nissan otomobilleri kullanmak isteyen bir servise “hayır” demeyi pek düşünmediklerini vurguladı.

Son Güncelleme : 26 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo