Yeni nesil Nissan Qashqai ve X-Trail üretimi Sunderland’de yapılacak

Ototeknikveri     28 Ekim 2016 01:45

Nissan, Qashqai ve X-Trail üretimini İngiltere'de gerçekleştirmeye devam edeceğini duyurdu.

Yeni nesil Nissan Qashqai ve X-Trail üretimi Sunderland’de yapılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sunderland fabrikası Nissan Juke modelini üretmeye devam edecek, yeni Qashqai ve X-Trail modellerinin de Avrupa’daki üretim üssü olacak. Brexit nedeniyle İngiltere’nin kuzeyindeki fabrikanın kapanacağına yönelik korkular dağıldı. Alınan karar sayesinde Sunderland’de 7 binden fazla kişinin işini kaybetme riski de ortadan kalktı. Nissan, fabrikada üretimi devam ettirme kararını İngiltere hükümetinin desteği sayesinde aldıklarını, hükümet yetkililerinin İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkışının otomotiv endüstrisini etkilememesi için ellerinden geleni yapmaya söz verdiklerini açıkladı. Nissan’ın açıklaması sonrası Sunderland’in kapanacağı ya da küçültüleceği söylentileri son buldu. Nissan CEO’su Carlos Ghosn, dün sabah yaptığı açıklamada “Nissan’ın Sunderland fabrikasına yatırım yapmaya devam edeceğini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Çalışanlarımız fabrikayı dünya çapında rekabet gücü yüksek bir üretim tesisi olarak tutmaya, yüksek kaliteli, yüksek değerli ürünler üretmeye devam edecekler” diye konuştu.

Ghosn “İngiltere hükümetinin desteği ve garanti vermesi yeni nesil Qashqai ve X-Trail’i Sunderland’de üretme kararı almamızı sağladı. İngiltere Başbakanı Theresa May’in ülkedeki otomotiv endüstrisine olumlu yaklaşımı ve sektörün gelişmesini arzulaması bizi çok memnun etti” dedi.

 

Nissan’ın açıklamasının ardından, İngiltere Ulusal İstatistik Kurumu da ülke ekonomisinin Temmuz ve Eylül ayları arasında %0.5 büyüdüğünü açıkladı.

 

Yeni nesil Qashqai gelecek yıl sofistike otonom teknolojilerle gelecek. Geçen yıl bir konseptle tanıtılan yeni X-Trail de 2017’de piyasada olacak.

Son Güncelleme : 29 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo