Audi A3 ve Q4 modellerinin çıkışları ertelendi

Ototeknikveri     02 Kasım 2016 03:58

Audi’nin yeni A3 ve Q4 modellerinin çıkışları dieselgate skandalı nedeniyle ertelendi. Firmanın mühendisleri hile yazılımı bulunan otomobilleri düzeltmekle meşguller.

Audi A3 ve Q4 modellerinin çıkışları ertelendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Firmadan bir kaynak düzeltmeler nedeniyle MQB mimarisi ile üretilen yeni modellerin piyasaya çıkış takviminin gerisinde kaldıklarını söyledi. Audi’nin ne doğruladığı ne de yalanladığı son haberlere göre, yeni nesil A3 kompakt otomobil 2019 yılının sonunda, Q4 SUV ise 2021 yılında çıkacak. Firma sözcüleri sadece yorum yapmak istemediklerini söylemekle yetindi. A3 ve Q4 modellerinin çıkışının gecikmesindeki sebep Audi’nin bu modellerde yeni benzinli ve dizel motorlar kullanmak istemesi. Yeni motorlar, mühendisler Volkswagen Grubu’nun dizel skandalından etkilenen otomobilleri düzeltmekle meşgul oldukları için yetiştirilemedi. Skandal dünya çapında 11 milyon otomobili etkiledi.

 

Audi Q4 modeli ile markasına yeni müşteriler çekmeyi hedefliyor. Bu model ilk olarak TT offroad konsept versiyonu ile 2014 Pekin otomobil fuarında tanıtılmıştı. Konseptte Q3 crossover ve TT spor otomobilin coupe versiyonundan tasarım özellikleri bulunuyordu.

 

A3, Audi’nin Avrupa’da en çok satan modeli. A3 bu yılın ilk dokuz ayında %4.3 düşüş ile Avrupa Birliği ve Avrupa Serbest Ticaret Birliği piyasalarında toplam 146 bin 828 adet satıldı.

 

Audi’nin geliştirme yöneticisi Stefan Knirsch dizel motorlardaki hileden haberdar olduğu ortaya çıkınca firmadan istifa etmişti. Knirsch’in yerine Ulrich Hackenberg geçti.

Son Güncelleme : 02 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo