Elektrikli Nissan Note için yeni teknoloji

Ototeknikveri     03 Kasım 2016 01:31

Nissan elektrikli sürüş mesafesi artırılmış ilk modelini çıkarttı: Note e-Power. Model sadece Japonya’da satışa sunulacak ancak elektrikli sürüş mesafesini arttıran teknoloji diğer piyasalardaki modellerde de kullanılabilir.

Elektrikli Nissan Note için yeni teknoloji
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bahar aylarında yeni Micra satışa çıktığında Nissan eski Note modelinin üretimini durduracak. Note e-Power için kullanılan teknoloji ise Nissan’dan çıkacak yeni modellerde de yer bulabilir. Nissan’ın e-Power sistemi küçük bir benzinli motor ile elektrikli güç aktarım mekanizmalarını birarada kullanacak. Elektrikli bileşenler markanın ilk sürüş mesafesi arttırılmış modelini yaratmak için Leaf modeli içerisinde geliştirildi. Otomobil Japonya’da yapılan araştırmalar ve toplanan veriler kullanılarak Japonya piyasası için tasarlandı. Nissan sistemin daha çok şehirleşmiş bölgelerde kullanıma odaklandığını belirtiyor. Nissan’dan bir sözcü sistemin diğer modellerde de kullanılacağını onaylamadı ancak sistemin teknik olarak farklı segmentlerden otomobillere adapte edilebildiğini söylemekle yetindi. Bu da Nissan’ın gelecekteki modellerinde e-Power kullanılmasının mümkün olduğu anlamına geliyor.

Sonuç olarak, elektrikli sürüş mesafesi arttırılmış yeni Juke, Leaf, Qashqai ve Micra versiyonları ile karılaşabiliriz. Nissan sözcüsü “her türlü ihtimali göz önünde bulunduruyoruz” diye konuştu. Sürüş mesafesini uzatan bu sistemler tipik olarak küçük otomobillere daha kolay uyarlanabiliyor. Dolayısıyla sistem ilk önce bu tarz modellerde yer bulabilir.

 

Nissan’ın kardeş şirketi Renault yakın zaman önce kapasitesi arttırılmış yeni bir batarya paketi tanıttı. Yeni batarya Zoe elektrikli modelinde kullanılacak, Nissan otomobillere de gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

 

Nissan aynı zamanda diğer alternatif yakıt kaynaklarına ve güç aktarım mekanizmalarına da bakıyor, katı oksit yakıt hücresini geliştirmeye devam ediyor. Katı oksit yakıt hücreleri biyoetanol ve havanın elektrokimyasal olarak etkileşime girmesiyle ortaya çıkan elektriği kullanıyor.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo