Honda Yeni CR-V planlarını değiştirdi

Ototeknikveri     03 Kasım 2016 03:19

Honda, Kanada’daki Alliston fabrikasında ürettiği CR-V otomobilleri Avrupa Birliği’ne ihraç etme planlarından vazgeçti.

Honda Yeni CR-V planlarını değiştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kanada ile Avrupa Birliği arasında 2015 yılında ticari ilişkileri geliştirmek konusunda imzalanan bir anlaşma, Honda’nın Avrupa’ya satacağı otomobilleri Kanada’da üretme kararı almasında etkili olmuştu. Honda Kanada yöneticisi Jerry Chenkin de açıklamasıyla bunu onaylamıştı. Şimdi ise, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun Brüksel’de Kanadalı otomobil üreticilerinin Avrupa Birliği’ne gümrük vergisiz 100 bin adet otomobil ihracat etmesine imkan veren anlaşmaya imza atmasından hemen sonra Honda planlarını değiştirdiğini duyurdu. Honda’dan yapılan açıklamada Kanada’daki üretimin Kuzey Amerika piyasasında değerlendirileceği belirtildi. Honda Kanada sözcüsü Laura Heasman konuyla ilgili açıklamasında Kuzey Amerika bölgesinde beklenenden çok daha fazla talep oluştuğunu, bunu karşılayabilmek için Kanada’daki üretimi Avrupa yerine Kuzey Amerika piyasasına yönlendireceklerini ifade etti.

 

CR-V 2015’te Kuzey Amerika’da tüm zamanların satış rekorunu kırdı ve 345 bin 647 adet satıldı. Model bu yıl ABD’de en çok satılan SUV konumunu da korudu. Ocak – Eylül ayları arasında 263 bin 493 adet (geçen yıldan 3.999 adet daha fazla) CR-V satıldı.

 

Honda Alliston tesislerindeki ikinci fabrikada günlük üretim kapasitesini 850 adete çıkartacak ve iç piyasadaki CR-V talebini bu şekilde karşılamaya çalışacak. Kanadalılar bu yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla 4 bin 633 adet artışla toplam 33 bin 931 adet CR-V satın aldı.

 

Alliston fabrikası yıllık 390 bin adet üretim kapasitesine sahip ve 4 bin çalışanı var. Honda’nın üretim ağı olağanüstü esnek ve piyasa koşullarındaki değişikliklere çok hızlı yanıt verebiliyor.

Son Güncelleme : 04 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo