Renault yerel ortaklarla Pakistan’da üretim yapacak

Ototeknikveri     04 Kasım 2016 03:25

Renault, Pakistan’da bir otomobil fabrikasına yatırım yapmayı ve 2018’de üretime başlamayı planlıyor.

Renault yerel ortaklarla Pakistan’da üretim yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, dün yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanı Ishaq Dar’ın ülkenin otomobil sektörüne daha fazla yabancı yatırımcı sokma teşebbüslerinin parçası olarak Eylül ayında Fransa’da Renault yöneticileri ile görüştüğünü belirtti. Navaz Şerif “Ekonomi bakanımızın çabalarının bir sonucu olarak Renault 2018 yılından itibaren Pakistan’da üretime başlayacak” dedi. Paris’ten bir Renault sözcüsü de haberleri doğruladı ve Pakistan’da ortaklık için Ghandhara ve Al Futtaim grupları ile görüşmeler yürüttüklerini söyledi. Renault sözcüsü Ghandhara firmasının Karaçi’deki yerinde bir fabrika kurulabileceğini açıkladı. İki taraf ta planlanan yatırımın tutarına ilişkin bir rakam vermedi. Pakistan cömert tekliflerle yabancı otomobil üreticilerini ülkeye çekmeye çalışıyor ancak ülke uzun süredir politik istikrarsızlık ve terör saldırıları ile mücadele ediyor, bu da yatırımcıları tedirgin eden bir durum. Renault dışında, Pakistanlı yetkililer Volkswagen, PSA Grup, Fiat Chrysler ve Nissan yöneticileri ile de görüştüler.

 

Pakistan otomobil piyasasına Toyota, Honda ve Suzuki gibi Japon markaları hakim. Bu markalar Pakistan’da yerel üretim yapıyor ancak burada ürettikleri otomobiller ithal edilen otomobillerden kalite ve özellikler bakımından geride kaldıkları halfe yüksek fiyatlarla satılıyor. Pakistan 200 milyon nüfusa sahip, büyük potansiyel taşıyan bir piyasa ancak ülkede 2014/2015 mali yılında sadece 180 bin otomobil satıldı. Komşu ülke Hindistan’da ise yılda 2 milyon civarı binek otomobil satılıyor.

 

Devlet yetkilileri yeni bir otomotiv sektörü stratejisi geliştirerek, ülkede fabrika açacak ya da eski fabrikaları canlandıracak yeni yabancı girişimcilere teşvikler sağlayacak. Bu plan piyasadaki mevcut oyuncuları ise öfkelendiriyor. Piyasadaki mevcut firmalar kendilerinin de bu teşviklerden faydalanmaları gerektiğini söylüyor.

Son Güncelleme : 04 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo