Volkswagen 1.6 litre EA 189 TDI motorun düzeltme onayını aldı

Ototeknikveri     05 Kasım 2016 12:50

Volkswagen Grup markalarına ait 1.6 litre EA 189 TDI motorlu 2.6 milyon otomobil için teknik çözüm uygulanmaya başlanacak.

Volkswagen 1.6 litre EA 189 TDI motorun düzeltme onayını aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

1.6 litre EA 189 TDI, Federal Motorlu Ulaştırma Kurumu (KBA) tarafından onaylanan üçüncü ve sonuncu motor oldu. Bu motoru kullanan otomobillerin sahipleri önümüzdeki haftalarda bilgilendirilerek servislerden randevu almaları ve araçlarını düzeltmeye götürmeleri istenecek. Motorun düzeltmesi bir yazılım güncellemesiyle yapılacak. Ek olarak, akış düzenleyici de hava kütle ölçerin üzerine doğru olacak şekilde ayarlanacak. Uygulama bir saatten az sürecek. KBA bu teknik çözümlerin yakıt tüketim seviyelerinde, performans verilerinde ya da gürültü emisyonunda değişikliğe yol açmadığını belirtti. Düzeltmeden sonra motorlar emisyon standartlarına uyumlu hale gelecek. 2.0 TDI motorların düzeltmeleri yıl başından beri devam ediyor. EA 189 1.2 litre TDI motorların teknik çözümleri de uygulamaya konulmak üzere. Bunun ardından 1.2 litre, 1.6 litre ve 2.0 litre TDI motorların da teknik çözümleri gündeme gelebilecek.

 

Almanya’da müşteriler iki aşamada bilgilendiriliyor. Öncelikle kullanıcılara bir mektupla otomobillerinin modifikasyon programı kapsamına girdiği, düzeltilmesi gerekeceği bildirildi. Teknik çözümler hazırlanıp onaylandığında ise kullanıcılarla tekrar iletişim kurulup seçtikleri bir servisten randevu almaları isteniyor. Müşterilerden düzeltme için herhangi bir ücret alınmıyor, ayrıca taşıtlarının serviste olduğu süre için ulaşımları ücretsiz karşılanıyor.

 

Emisyon standartlarına uymayan ve düzeltme bekleyen otomobillerin yola çıkmalarında bir sakınca bulunmuyor. Otomobiller servise gidene kadar kullanılmaya devam edilebilecek. Onaylanan düzeltmeler Avrupa çapında KBA’nın belirlediği takvime göre uygulanıyor.

Son Güncelleme : 06 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo