Yeni 2017 Audi A5 ve S5 Cabriolet Tanıtıldı

Ototeknikveri     05 Kasım 2016 04:47

Yeni Audi A5 Cabriolet modelinin prömiyeri ile birlikte yeni nesil A5 ailesi tamamlanmış oldu.

Yeni 2017 Audi A5 ve S5 Cabriolet Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model ile dört kişi üzeri açık otomobilin yoğun sürüş keyfinden faydalanabiliyor. Tamamen otomatik akustik tepelik saatte 50 km’ye kadar hızlarda açılıp kapatılabiliyor. Audi S5 Cabriolet yeni altı silindirli turboşarjlı 354 hp (500 Nm) motorla geliyor ve en üst düzey performansı garantiliyor.

 

Dış cephe: Etkileyici omuz çizgisi, klasik açılır tavan

Tasarımcılar yeni Audi A5 Cabriolet için şık coupe çizgileri kullandı. Arka pencere artık daha düz ve sportif görünüm sunuyor. Kısa sarkıntılar ve kubbeli uzun kaput da bu sportif görünümü pekiştiriyor. Yeni A5 Cabriolet önceki modelden 47 mm daha uzun, otomobilin uzunluğu 4673 mm.

 

Klasik açılır tavan etkili izolasyon sayesinde sesi mükemmel şekilde kesiyor ve çok şık görünüyor. Yeni tek dokunuşla açma fonksiyonu kolay kullanım sağlıyor. Tavan saatte 50 km’ye kadar hızlarda 15 saniyede açılabiliyor, 18 saniyede kapanabiliyor. Ön kısıma eskisinden daha düz ve geniş üç boyutlu tek çerçeve ön panjur hakim. Dalga şekilli omuz çizgisi A5 Cabriolet’yi çok şık gösteriyor. Belirgin çıkıntılı tekerlek bombeleri quattro DNA’sını vurguluyor. Arkadaki yatay çizgiler modelin genişliğini belirginleştiriyor.

 

Üçüncü fren lambası zarif bir şekilde kaputtaki şerit süslemeye entegre edilmiş. LED arka lambalar opsiyonel olarak geliyor, önde ise Matrix LED farlar ve dinamik dönüş sinyalleri tercih edilebiliyor.

Güçlü şasi

Geniş tekerlek izi ve 2765 milimetrelik uzun aks aralığı dengeli, sportif süspansiyon ayarının en önemli faktörleri. Tekerlek izi önde 1587 mm, arkada ise 1568 mm. Önde güncellenmiş beş linkli süspansiyon kullanılıyor. Uyumlanabilir amortisörler de opsiyonel olarak sunuluyor. Amortisörler standart Audi drive select dinamik kontrol sistemine entegre ve sürücünün dinamik ya da konforlu bir sürüş deneyimi seçmesine imkan veriyor. Yeni geliştirilen elektrik motorlu hidrolik direksiyon yoldan iyi geribildirim alıyor ve daha hassas. Opsiyonel olarak hıza ve direksiyon açısına göre vites oranını değiştiren dinamik direksiyon da sunuluyor.

 

Daha hafif ve daha sağlam kaporta

Yeni Audi A5 Cabriolet sınıfının en sağlamı, aynı zamanda en hafifi. Kullanılan materyaller ve geometrik hafif yapılı tasarım sayesinde, mühendisler modelin burulma direncini öncekine göre %40 arttırmayı başarmış. Bütün bu önlemlerle Cabriolet daha hassas ve atak bir sürüş sunuyor. Yeni nesilin toplam ağırlığı 40 kg azaltılmış. Önden çekişli, 190 hp 2.0 TDI motorlu A5 Cabriolet 1690 kg ağırlığında.

 

Kaportadaki ilave destekler ve güçlendirilmiş pervazlar sayesinde sağlamlık açısından sabit çatı olmaması telafi ediliyor. Çarpma ya da kaza durumunda yanlardaki baş ve göğüs hava yastıkları ve otomatik genişleyen alüminyum profiller yolcuların güvenliğini garantiliyor.

Zengin motor ve güç aktarım mekanizması seçenekleri

Yeni Audi A5 Cabriolet için Almanya’da başlangıçta üç motor sunulacak: 185 kW (252 hp) 2.0 TFSI, 140 kW (190 hp) 2.0 TDI ve 160 kW (218 hp) 3.0 TDI. Daha sonra seriye 140 kW (190 hp) 2.0 TFSI ve 210 kW (286 hp) 3.0 TDI da katılacak. Önceki modele kıyasla, motorlar %17 daha fazla güç çıkışı sundukları halde yakıt tüketimleri %22 daha az. Tüm motorlar yüksek verimlilikle sportif güç gelişimini ve yumuşak sürüşü biraraya getiriyor. Özellikle altı silindir 3.0 TDI kaliteli bir sürüş sağlıyor.

 

Motorlarla birlikte altı kademe manuel vites, yedi kademe S tronic çift debriyajlı vites ya da sekiz kademe tiptronic vites seçenekleri sunuluyor. Otomobil standart olarak önden çekişli sürüş sistemiyle geliyor. Ultra teknolojili quatrro drive ve kalıcı dört çekişli sürüş sistemi de opsiyonel olarak sunuluyor. Kalıcı dört çekişli sürüş sistemi 210 kW (286 hp) 3.0 TDI motorla standart geliyor.

 

Audi S5 Cabriolet yeni geliştirilmiş 3.0 TFSI motor ile yeni bir yöne sapıyor. 2995 cc silindir hacmine sahip altı silindirli motor 260 kW (354 hp) güç çıkışına sahip. En üst model sıfırdan saatte 100 km’ye 5.1 saniyede çıkıyor, hız elektronik olarak saatte 250 km ile sınırlandırılmış. Bu en üst donanım seviyesinde quattro kalıcı dört çekişli sürüş sistemi ve sekiz kademe tiptronic vites standart geliyor.

Geniş ve fonksiyonel iç kabin

14 milimetre genişleyen aks aralığı sayesinde cömert genişlikte iç kabin sunuluyor. Omuz mesafesi ön koltuklarda 26 milimetre artmış, arkada diz mesafesi 18 milimetre artmış. Kontrol panelinin yatay mimarisi ve devamlılık gösteren hava girişi şeridi genişlik hissini pekiştiriyor. Yüksek kaliteli materyaller, farklı renkler ve mükemmel işçilik iyi hissettiren bir atmosfer yaratıyor ve lüks karakteri vurguluyor. Opsiyonel olarak 30 farklı renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatması da sunuluyor.

 

Tavan kapatıldığında bagaj kompartmanı 380 litre kapasiteye sahip. Arka koltuk 50:50 oranında katlanarak bagaj kapasitesi arttırılabiliyor. A5 Cabriolet’nin bagaj kapağı sürücü kapısındaki butondan ya da anahtarlık üzerinden otomatik açılabiliyor. Opsiyonel olarak jest kontrollü bagaj kapağı da seçilebiliyor. Bu seçildiğinde bagaja yaklaşan kişinin ayak hareketiyle kapak otomatik açılabiliyor.

 

Emniyet kemerlerinde standart mikrofon

Ses kontrollü yeni çalıştırma ve görüntüleme konsepti sayesinde sürücü tüm fonksiyonları rahatça çalıştırabiliyor. Sürücü ve öndeki yolcu için standart emniyet kemeri mikrofonları tavan açıkken dahi ses kalitesini iyileştiriyor. Analog kontrol düğmelerine alternatif olarak Audi sanal kokpit dijital yönetim paneli sunuluyor. Geniş, yüksek çözünürlüklü TFT monitör 12.3 boyutunda ve detaylı grafikler sunuyor. Opsiyonel ön cam sanal ekranında otomobille ilgili tüm veriler sürücünün göz hizasında cama yansıtılıyor.

 

Multimedya ve Audi Connect

Multimedya serisinin en üstünde MMI navigastion plus ve MMI Touch bulunuyor. 8.3 inç monitör 2014x480 piksel çözünürlükte. DVD sürücüsü ve 10 GB flash hafızanın yanı sıra, iki kart okuyucu, AUX-IN bağlantısı ve şarj fonksiyonlu USB portu da sunuluyor.

 

Bir LTE modülü üç yıl ücretsiz olarak Audi connect online hizmetlerine erişim sağlıyor. Navigasyon sistemi için ilk beş harita güncellemesi de ücretsiz. Wi-Fi erişim noktası sayesinde yolcular internete girebiliyor.

 

IOS ve Android akıllı telefonlar özel arayüz sayesinde otomobilin sistemine entegre edilebiliyor. Audi phone box özelliği ile telefonlar kablosuz şarj edilebiliyor ve otomobilin antenine bağlanabiliyor. Bang & Olufsen ses ssitemi 3D ses kalitesi ve ikinci subwoofer ile gelişmiş bass sunuyor. Sistemde 19 hoparlör var ve amplifikatör 755 watt gücünde.

 

Sürüş yardımı sistemleri

Yeni Audi A5 Cabriolet, otuz farklı sürüş yardımı sistemiyle geliyor. Bu sistemler yüksek teknoloji aracılığı ile güvenliği, konforu ve verimliliği arttırıyor.

 

Uyumlanabilir seyir kontrolü (ACC), trafik sıkışıklığı asistanı ve dur&kalk sistemi yavaş akan trafiği otomatik fren ve gaz kontrolü sayesinde daha konforlu hale getiriyor. Sistem iyi kaliteli yollarda geçici olarak direksiyonu da otomatik kontrol edebiliyor. Verimlilik asistanı GPS verilerini kullanarak yakıt tasarrufu sağlayacak rotalar öneriyor.

 

Kaza önleme asistanı kaza riski yaratan bir engel gördüğünde etrafından sürerek çarpmayı önleyebiliyor. Ön kamera, ACC ve radar sensörlerinden gelen verileri kullanan sistem bir saniyeden çok daha kısa sürede otomobili nereye yönlendirmesi gerektiğini hesaplayabiliyor. Dönüş asistanı, park asistanı, arka çapraz trafik asistanı, çıkış uyarısı, kamera temelli trafik işaretleri asistanı, Audi aktif şerit asistanı ve Audi yan asistanı sürüş yardımı serisini tamamlayan diğer özellikler.

Donanım seçenekleri

Audi A5 ve S5 Cabriolet geniş donanım seçeneklerine sahip. Standart özellikler arasında xenon farlar, Audi drive select dinamik kontrol sistemi ve yarı deri koltuklar bulunuyor. Sezgisel, ergonomik çalışma konsepti Audi MII radio plus ve 7 inç renkli ekran, emniyet kemeri mikrofonları ve tek dokunuşla açılabilir tavan ile tamamlanıyor. Farklı donanım paketleri kişiselleştirme imkanlarını geliştiriyor.

 

Yeni Audi A5 ve S5 Cabriolet Almanya’da ve diğer Avrupa ülkelerinde 2017 yılının Mart ayında satışa çıkacak. A5 Cabriolet 49 bin 350 euro’dan, S5 Cabriolet 67 bin 800 euro’dan satılacak.

 

Yukarıda adı geçen modellerin yakıt tüketimleri*:

Audi A5 Cabriolet 2.0 TFSI quattro S tronic 185 kW:

litre/100 km: 6.6 - 6.3

CO2 g/km: 151 - 144

 

Audi A5 Cabriolet 2.0 TDI S tronic 140 kW:

litre/100 km: 4.7 - 4.5

CO2 g/km: 124 - 118

 

Audi A5 Cabriolet 3.0 TDI quattro S tronic 160 kW:

litre/100 km: 5.2 - 4.9

CO2 g/km: 137 - 128

 

Audi S5 Cabriolet:

litre/100 km: 7.8 - 7.7

CO2 g/km: 177 - 175

 

* Değerler seçilen tekerlekler ve lastiklere göre değişir.

Son Güncelleme : 06 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo