Opel 7 yeni ürünle atak yapacak

Ototeknikveri     07 Kasım 2016 11:38

Yeni nesil Insignia’nın üç versiyonu da Opel’in gelecek yıl yapacağı ürün atağının bir parçası olacak. Yeni Insignia daha atletik bir görünüme kavuşacak.

Opel 7 yeni ürünle atak yapacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel/Vauxhall tarihinin en büyük ürün atağını gelecek yıl yedi yeni ürünle yapacak. Bu ürünlerden birisi de Meriva minivan modelinin yerini alacak Crossland X olacak.

Tamamı gelecek yıl piyasaya çıkacak yeni ürünler şunlar:

 

Crossland X küçük crossover

Meriva’nın yerine geçecek bu model yarı kompakt segmentinde Opel Mokka X SUV ile birlikte yer alacak. Opel CEO’su Karl-Thomas Neumann, Crossland X modeli ile SUV benzeri bir otomobil isteyen ancak daha az maskülen görünen bir tasarım, daha geniş bir iç kabin ve pratiklik talep eden müşterilere hitap edeceklerini söyledi. Crossland X, Opel’in Adam “lifestyle” mini otomobili ile benzer tasarım bileşenlerine sahip. Otomobil yeni Peugeot 2008 ve Citroen C3 Picasso ile aynı platformu paylaşıyor. Opel, Crossland X ve PSA versiyonlarını İspanya Zaragoza’da üretecek.

Zafira minivan ile birlikte satılacak yeni bir kompakt crossover

Opel bu modelin ismini henüz açıklamadı ancak “X” ekini içereceği biliniyor. Crossover model Eylül ayında Frankfurt otomobil fuarında tanıtılacak. Yeni model Peugeot 3008 ile kardeş olacak ve PSA’nın Fransa’daki Sochaux fabrikasında üretilecek. Neumann, Zafira minivan modelinin de müşterilere yedi koltuklu bir seçenek sunmak için satışta kalacağını söyledi.

 

Insignia modeli için üç yeni versiyon

Opel Insignia, yeni beş kapılı Insignia Grand Sport, Insignia Sports Tourer station wagon ve dört çekişli Country Tourer versiyonlarına kavuşacak. Grand Sport ve Sports Tourer, Mart ayında Cenevre otomobil fuarında tanıtılacak. Country Tourer ise 2017’nin ikinci yarısında en yeni teknolojilerle çıkacak.

 

Ampera-e pilli elektrikli otomobil

Ampera-e Avrupa’da bayilere Mayıs – Haziran aylarında ulaşacak. Modlein fiyatları henüz açıklanmadı. Ampera-e ile Chevrolet Bolt kardeş modeller. Ampera-e’nin 35 bin euro civarı bir fiyata sahip olması bekleniyor. Model 500 km’den fazla elektrikli sürüş mesafesi sunan 60 kWh lityum-iyon batarya paketine sahip.

 

Opel’in ürün atağındaki sonuncu ürün ise Vivaro minibüs için yeni bir versiyon olacak.

Firmanın CEO’su Neumann geleneksel minivan modellere talebin düştüğünü, bunun yerine kompakt ve yarıkompakt segmentlerinde CUV tipi araçlara eğilim olduğunu belirtiyor. Opel bütün yeni SUV ve crossover modellerinin isimlerinde “X” ekini kullanarak bunları geleneksel kaporta tiplerinden ayıracak.

 

Ana firma General Motors karlılıkla ilgili sıkıntılar yaşarken, Opel yeni crossover modellerden fayda sağlamayı umuyor. Opel’in Avrupa satışları yılın ilk dokuz ayında %5.2 artarak 895 bin adet oldu. Bu yükselişte yeni nesil Astra kompakt otomobilin payı var.

 

Avrupa’da yılın üçüncü çeyreğinde 142 milyon dolar kayıp yaşadıklarını açıklayan General Motors finans yöneticisi Chuck Stevens, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma kararı sonrası pound çok değer kaybettiği için bu yıl kıtada hedeflerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Son Güncelleme : 08 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo