Renault Scenic SUV akımına direniyor

Ototeknikveri     08 Kasım 2016 03:00

Renault SUV trendine rağmen Scenic’in minivan tasarımında genişlik, konfor ve pratik kullanıma odaklanarak modelin aile dostu olma özelliğini sürdürmesini sağladı. Bu arada Kadjar SUV ise daha sert stile sahip bir crossover isteyenleri hedefliyor.

Renault Scenic SUV akımına direniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault’nun kompakt otomobil serisi yöneticisi Delphine De Andria yeni Scenic için “Çok amaçlı taşıtlarda SUV stiline doğru kayış var, bu yüzden modeli tamamen değiştirmeyi düşündük. Daha sonra müşterilerimizin SUV’lerin sunduğundan daha fazla modülerliğe ve iç kabin alanına ihtiyaç duyduklarına karar verdik” dedi.  Scenic artık daha şık, daha çekici bir tasarıma sahip. Yeni model eskiye kıyasla 20 mm daha geniş, yerden yüksekliği de 40 mm daha fazla. Aks açıklığı 32 mm daha uzun, tekerlek izleri de ön ve arkada eskisinden daha geniş. Scenic, Escape minivan ile büyük oranda aynı teknolojileri kullanıyor. Bunlar arasında ön cam sanal kontrol paneli, 7 inç ya da 8.7 inç dikey multimedya ekranı da sayılabilir. Tasarımı yenilenen Scenic ve yedi koltuklu versiyonu Grand Scenic, Renault’nun 2012’de Clio ile başlattığı yenilenme atağını tamamlıyor. Scenic firmanın Fransa’daki Douai fabrikasında üretiliyor.

 

Teknoloji: Scenic, Renault’nun Hybrid Assist sistemiyle gelecek, hibrit sistem motoru besleyecek, ayrıca %8-10 arası yakıt tasarrufu sağlayacak.

 

Güvenlik donanımı: Renault segmentte ilk kez aktif acil durum fren sistemi ve yaya tespiti özelliği sunacak.

 

Çıkış tarihi: Ekim (Fransa’da)

 

Giriş seviyesi fiyatı: 23 bin 700 euro (Fransa’da)

 

Platform: CMF-C/D

 

En düşük CO2 emisyonu: 92g/km

 

Rakipleri: Citroen C4 Picasso/Grand C4 Picasso, Ford C-Max/Grand C-Max, VW Touran

Son Güncelleme : 08 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo