2017 Mercedes G Serisi Kış Testlerinde

Ototeknikveri     09 Kasım 2016 01:59

Mercedes’in güncellenen G-Class SUV modeli kış testinde görüntülendi. Modelin 2017’de çıkması bekleniyor.

2017 Mercedes G Serisi Kış Testlerinde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes’in modelleri ömürlerini doldurduklarında yerlerini yenilerine bırakıyorlar. G-Class ise bu konuda istisna oluşturuyor. Hayranları tarafından G-Wagen olarak bilinen otomobil 1979’dan beri üretimde. 2017 yılında ise model için kapsamlı bir güncelleme gelecek. Son gelen casus fotoğraflarda yeni versiyonda kutu gibi, off-road stili tasarımın devam ettirildiği görülüyor. Bagajda yedek tekerlek, köşeli tekerlek bombeleri ve otomobilin uzunluğu boyunca devam ederek kapı tutacaklarını birbirine bağlayan plastik şerit de modelin devam ettirilen klasik özellikleri arasında. Müşteriler bu ikonik görüntünün değişmesini istemedi, bu yüzden dış görünüşten çok donanımda değişiklikler yapıldı.

 

37 yıldır üretimi devam eden ve pek çok kez güncellenen Mercedes G-Class’ın hedef piyasası önemli ölçüde değişti. Askeri taşıt üreticisi Steyr-Daimler-Puch ile ortak geliştirilen model buna rağmen artık askeri bir stile sahip değil. Yeni çıkacak versiyon modelin hedef kitlesindeki değişimi daha da iyi yansıtacak. Güncellemede yol performansı, konfor ve pratiklik arttırılacak.

 

Yeni G-Class revize edilen platformu sayesinde öncekinden 100 mm daha geniş olacak. Ekstra genişlik yol tutuşu ve stabiliteyi de iyileştiriyor, ayrıca yolcular yenilenen kabinde daha geniş ve konforlu kullanım alanına sahip oluyor.

 

Daha hafif materyaller kullanılması sayesinde otomobilin boş ağırlığı da azaltılmış. Ağırlığın azalması verimliliğin de artması anlamına geliyor. Yeni motor seçenekleri ve Mercedes’in 9G-Tronic otomatik vitesi de verimliliğe katkı sağlıyor, sürüşü iyileştiriyor. Bir süre sonra model serisine 4.0 litre çift turbo V8 motorlu bir AMG versiyon da eklenebilir. Bu motor en son Mercedes-AMG E63’te kullanılmıştı ve burada 604 hp güç çıkışına sahipti. Yeni modelde ise bu güç çıkışının aynı olup olmayacağı bilinmiyor.

 

Güncellenen G-Class’ın 2017 yılının ikinci yarısında çıkması, prömiyerinin Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda yapılması bekleniyor. Satışların başlaması 2017 yılının sonunu bulabilir.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo