Hyundai i20 SUV Testte görüntülendi

Ototeknikveri     09 Kasım 2016 02:38

Hyundai 2018 yılında piyasaya Nissan Juke ile aynı boyutlarda bir SUV çıkartacak. Model sektördeki küçük SUV’ler ile rekabet edecek.

Hyundai i20 SUV Testte görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model Hyundai’nin ürün serisindeki üçüncü SUV olacak. Model Nissan Juke ve Opel Mokka X’in yanı sıra Seat Arona ve Skoda Fabia SUV gibi yeni çıkacak SUV’ler ile de yarışacak. Hyundai Avrupa’da ix25 ve ix30 isimlerini bir kez daha tescil ettirdi. ix35 ismi daha önce Tucson modeli için, ix25 ise daha sonra Creta adını alan bir konsept için kullanılmıştı. Hyundai İngiltere CEO’su Tony Whitehorn, Hyundai’nin SUV’lerinin markanın i10, i20 ve i30 gibi alfanumerik isimlere sahip modellerden ayrılabilmeleri için farklı isimlendirildiklerini belirtiyor. Bu da yeni modelin i10 gibi bir kod değil de Tucson ya da Santa Fe benzeri isimler alabileceği anlamına geliyor. Küçük SUV’nin test esnasında çekilen fotoğraflarında i30 ve i20 ile benzer arka lambalara ve farlara sahip olduğu, farların üzerinde sinyal lambaları ve LED gündüz sürüş ışıklarının yer aldığı görülüyor. Büyük bir ön panjur tıpkı i30’da da olduğu gibi otomobilin ön kısmına hakim.

 

İki modelin benzer boyutları ve yeni i30’un yeni motorlarla geleceği göz önüne alınırsa, yeni SUV motorlarını 2017 i30 ile paylaşabilir. Turboşarjlı 1.0 litre ve turboşarjlı doğal emişli 1.4 litre motorlar, ayrıca 1.6 litre dizel motorun SUV’nin motor seçenekleri arasında yer alması bekleniyor. Yeni Hyundai SUV’nin fiyatlarının Nissan Juke’tan biraz daha az olması bekleniyor. 

 

Son Güncelleme : 09 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo