Tesla, Alman Grohman Engineering firmasını satın aldı

Ototeknikveri     09 Kasım 2016 03:10

Tesla Motors, batarya ve yakıt hücresi üretimi için otomasyon sistemleri geliştiren Alman mühendislik firması Grohmann Engineering’i satın aldı. Tesla 2018 yılı itibariyle üretimini altıya katlamayı planlıyor.

Tesla, Alman Grohman Engineering firmasını satın aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ana üretim tesisi Kaliforniya Fremont’ta bulunan Tesla 2018’de global üretim kapasitesini 500 bin adete çıkartacak. Firmanın 2016 yılı üretim rakamı ise 80 bin adet olarak öngörülüyor. Tesla’nın blogunda yayınlanan bir açıklamada bugüne kadar Fremont fabrikasının üretim kapasitesinin dört yıl içinde %400 arttırıldığı, kapasitedeki artışın daha da hızlanacağı belirtildi. Almanya Pruem’de kurulu bulunan Grohmann Engineering firması daha önce Tesla’nın rakipleri Daimler ve BMW Grubu’na elektrikli otomobil bataryası üretim tesislerinin kurulumunda yardım etmişti. Tesla ve Grohmann Engineering birleşmesi Almanya’nın rekabet kurumu tarafından da onaylanırsa Tesla’nın otomasyon sistemleri Pruem’de tasarlanacak ve üretilecek. Pruem, Almanya’nın Hollanda ve Lüksemburg sınırına yakın bir kent. Finansal şartları açıklanmayan anlaşma ile önümüzdeki iki yıl içinde Tesla Almanya’da bin yeni mühendis ve teknisyeni işe alacak. Grohmann şu anda 700 çalışana sahip.

 

Birleşme süreci

Tesla, Pazar günü Grohmann’ın %74.9 hissesini firmanın kurucusu ve sahibi Klaus Grohmann’dan satın alarak büyük hissedar haline geldi. Firmanın kalan %25.1 hissesi ise Deutsche Beteiligungs AG (DBAG) firmasının elinde bulunuyor.

 

Grohmann çok sayıda Alman ve uluslararası otomobil firmasına yakıt pili hücresi ve batarya üretti. Firma ayrıca elektronik, yarı iletken, biyoteknoloji ve medikal teknoloji alanlarında da uzman.

 

Grohmann Engineering anlaşmanın arından Tesla Grohmann Automation olarak isimlendirilecek ve Pruem’deki tesisler Tesla’nın “Tesla Advanced Automation Germany” adıyla sürdüreceği Almanya’daki faaliyetlerinin başlangıç noktasını oluşturacak.

 

Son Güncelleme : 09 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo