2017 BMW X3 Yakında Tanıtılacak

Ototeknikveri     09 Kasım 2016 04:01

Üretime hazır kaportası ile görüntülenen kompakt crossover BMW X3’ün tanıtımı çok uzak değil.

2017 BMW X3 Yakında Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkinci nesil X3 altı yıldır piyasadaydı, dolayısıyla BMW artık “G01” kod adı verilen yeni model üzerinde çalışıyor. Kameralara yakalanan son prototipler üretime hazır kaporta ve son şeklini almış aydınlatma kümeleriyle görülüyor, bu da modelin 2017 yılının başlarında tanıtılabileceğine işaret olabilir. Test otomobillerinde hala önemli oranda kamuflaj olsa da, otomobilin tasarım ve şeklinin önceki nesil ile çok benzer olduğu anlaşılabiliyor. Yakından bakıldığında arka kapıların daha uzun olduğu görülüyor, bu da arkada daha fazla bacak mesafesi için aks aralığının biraz arttırılacağı anlamına geliyor. Boyuttaki bir miktar artışa rağmen yeni X3’ün ağırlığı artmayacak. CLAR platformuna geçiş nedeniyle model 100 kilograma kadar hafifleyebilir. Bu da performansı ve yol tutuşunu arttırırken yakıt tüketimini ve emisyonu düşürecek.

 

Motor seçenekleri arasında ise turboşarjlı dört ve altı silindirli motorlar bulunacak. BMW’nin ayrıca üç performans odaklı versiyon çıkartması bekleniyor: M40i, M40d ve en üst seviye X3 M. Son gelen casus fotoğraflarda gördüğümüz prototip kalın egzoz boruları ve mavi fren kaliperleri ile büyük ihtimalle M40i versiyonuna ait. M40d ise aynı görünüme sahip olacak ancak dizel motorla gelecek. X3 M versiyonunun ise standart modelin piyasaya çıkışından bir süre sonra 500 hp üzerinde güç çıkışıyla sunulması bekleniyor.

 

BMW bu hafta yeni X3’ün elektrikli bir versiyonunun da 2020 yılında piyasaya çıkacağını duyurdu. O zamana kadar X3 için en az bir plug-in hibrit versiyon sunulacak.

 

Yeni BMW X3 muhtemelen 2017 yılının Ağustos ayında ABD’deki Spartanburg fabrikasında üretime girecek. Otomobilin montajı Güney Afrika’da BMW’nin Rosslyn fabrikasında da yapılacak. Bu fabrikaya X3’ün üretimine hazırlık için 420 milyon dolar yatırım yapıldı.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo