2017 Opel Insignia için yeni nesil IntelliLux LED farlar

Ototeknikveri     09 Kasım 2016 05:16

Yeni Opel Insignia ile Opel Monza konseptinin gelişmiş farları üretime geçiyor. 32 LED segmentli yeni farlar ile gece gündüze dönüyor. Yoldaki diğer yolcuların gözlerini kamaştırmayan farlarla birlikte spot ışığı ve viraj aydınlatma fonksiyonları da sunuluyor.

2017 Opel Insignia için yeni nesil IntelliLux LED farlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel yeni nesil IntelliLux LED aydınlatma teknolojisini 2017 yılında yeni Insignia ile birlikte piyasaya sürecek. İlk kez geçen yıl Astra ile sunulan teknoloji yeni Insignia’da daha da kaliteli ve gelişmiş hale geldi. Insignia’nın IntelliLux LED farları gece görüşünü iyileştiren ilave fonsksiyonlara sahip. Opel 2013 yılında Monza konseptini tanıttığında firmanın CEO’su Dr. Karl Thomas Neumann konseptin gelecekte Opel otomobillerinden neler beklenebileceğini yansıttığını söylemişti. IntelliLux LED farlar da konseptte yer alan özelliklerden birisiydi. Yeni aydınlatma teknolojisi Opel Astra’da 16 LED segmenti ile geliyor ve ışığın mesafesi ve dağılımını her türlü trafik koşuluna otomatik uyarlıyor. Yeni Insignia’nın ultra ince farlarına ise inovatif matriks aydınlatma teknolojisini uyarlamak Opel’in uzmanları için zorlu bir işti. Buna rağmen Opel’in aydınlatma uzmanları teknolojiyi yeni modele başarıyla uyarlamakla kalmadılar, aynı zamanda daha da güçlü ve kaliteli hale getirdiler. Yeni Insignia’da IntelliLux LED farlar 32 LED segmentiyle geliyor ve adeta geceyi gündüze çeviriyor.

 

Dış aydınlatmadan sorumlu mühendislik grup direktörü Ingolf Schneider yeni teknoloji için şunları söyledi: “Müşterilerin IntelliLux LED matriks farları ne kadar beğendiklerini Astra’dan biliyorduk. Şimdi bu inovatif teknolojinin daha da gelişmiş ikinci neslini yeni Insignia ile piyasaya sürüyoruz. Bu kez yeni fonlsiyonlar ve daha gelişmiş gece görüşü sunacağız”.

 

Opel mühendisleri aydınlatma teknolojisine virajlarda daha da iyi görüş sağlayan yeni bir fonksiyon da ekledi. Viraja girildiğinde iç matriks segmentlerinin ışık yoğunluğu direksiyon açısına göre artıyor, böylece viraj daha iyi aydınlatılıyor.

 

Her IntelliLux LED far uzun farın mesafesini 400 metreye kadar arttıran spot ışığı özelliği ile geliyor. Bu da yeni Insignia’nın uzun mesafe görüşünü daha da geliştiriyor.

 

Monza konseptinin fütüristik DNA’sına rağmen uyumlanabilir IntelliLux LED matriks farlar yeni Opel Insignia’da çok basit bir şekilde kullanılabiliyor. Otomobil şehiriçinden çıktığı anda IntelliLux LED farlar otomatik olarak açılıyor ve şehirde, şehirlerarası yolda ya da otobanda kendilerini trafik koşullarına göre uyarlayabiliyorlar. Geceyi gündüze çevirecek kadar yoğun aydınlatma sunabilen yeni farlar buna karşın yoldaki diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmıyor.

Son Güncelleme : 10 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo