2018 BMW X5 yeni kaportası içinde görüntülendi

Ototeknikveri     11 Kasım 2016 12:46

Yeni BMW X5, 7 Serisi ile aynı platformu paylaşacak, hibrit ve performans versiyonlarına sahip olacak.

2018 BMW X5 yeni kaportası içinde görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X5 test esnasında kendi kaportası içinde görüntülendi. 2018’de çıkacak modelin görünümü ilk kez karşımızda. Daha önceki casus fotoğraflarda test otomobili şu an piyasada olan modelin kaportası içindeydi ancak bu kez yeni tampon ve bagaj kapağı tasarımı gibi orijinal ayrıntıları görebiliyoruz. Daha önce yine bir prototip çatısında ağırlıklarla görüntülenmişti. Bu test prosedürü portbagaj eklenebilen otomobiller için standart bir uygulama. Bu sayede otomobilin şasi ayarları ve ağırlık dağılımı gibi ayarları gözden geçiriliyor. Yeni nesil X5, 7 Serisi ile birlikte CLAR platformunu kullanacak. Bu platform çelik, alüminyum, karbonfiber ve magnezyum konstrüksiyonu destekliyor. Bu sayede ağırlıkta önemli bir azalma olacak. Şu an piyasada olan modelin en hafif versiyonu xDrive35i 2030 kg ağırlığında.

 

Plug-in hibrit versiyon standart modelin çıkışınndan bir süre sonra gelecek. Performans odaklı, 600 hp üzeri güç çıkışına sahip olacak X5 M versiyon da seride yer alacak. BMW artık performans odaklarını daha erken çıkartmayı hedefliyor, dolayısıyla X5 M kısa sürede piyasada olabilir. BMW’ye yakın kaynaklar yeni X5 serisinde dört, altı ve sekiz silindirli motorlar yer alacağını söylüyor. Model rakibi Mercedes GLE ile aynı zamanda çıkacak.

 

2013’ten beri piyasada olan şu anki X5’in güncellenen versiyonu önümüzdeki aylarda tanıtılacak. X7 2018’de piyasaya çıktığında X5 artık BMW’nina SUV serisinin amiral gemisi olmayacak.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo