Citroen C3 Aircross SUV şekilleniyor

Ototeknikveri     13 Kasım 2016 08:28

Yeni SUV ile C3 serisi genişleyecek. Nissan Juke ile rekabet edecek Aircross, C3 Picasso’nun yerini alacak.

Citroen C3 Aircross SUV şekilleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen Picasso alt markasını tepeden tırnağa yenilemeye hazırlanıyor. Bu dönüşüm gelecek yıl C3 Picasso’nun yerini alacak Aircross SUV ile başlayacak. Şu an piyasada olan Citroen C3 Picasso piyasada sayısı giderek azalan küçük MPV modellerden birisiydi. Onun yerini alacak ve yeni C3 modeli üzerine geliştirilen Aircross ise SUV stilinde olacak. Son gelen fotoğraflarda modelin prototipi kamuflajsız görülebiliyor. Fotoğraflarda gündüz sürüş ışıkları ve farlar, ayrıca Airbump koruma şeritlerinin C3 modelinden alındığı anlaşılıyor. Öte yandan, yeni modelin oturma yüksekliği C3’ten daha fazla olacak. Bu da modelin Nissan Juke ve Renault Captur gibi modellerle rekabet edebileceği anlamına geliyor.

Aircross, C3 ile aynı platformu paylaşacak. Motor seçeneklerinin de yine C3 ile benzer olması bekleniyor. Sadece, bu kez daha yüksek olacak modelde süperminideki bazı giriş seviyesi motorlara yer verilmeyebilir. 82 hp ya da 110 hp güç çıkışıyla 1.2 litre PureTech üç silindirli benzinli motor ve 75 hp ya da 100 hp güç çıkışıyla 1.6 litre BlueHDi dizel motorları yeni SUV’nin kaputu altında görebiliriz.

 

Citroen’in yeni model ile birlikte Picasso ismini terk etmesi bekleniyor. Bu da otomobilin MPV kaporta stilinden SUV’ye geçişini yansıtacak. Firma off-road havası taşıyan C3 Aircross isimli modelini şu an bazı piyasalarda zaten satıyor. Yeni geliştirilen modelle birlikte bunun tamamen Picasso’nun yerini alacağı düşünülüyor.

C3 SUV, Citroen’in SUV ağırlıklı yeni serisinin bir parçası olacak. Bu seriden önümüzdeki beş yıl içinde 12 yeni model piyasaya çıkacak. Ayrıca, C4 hatchback modelinin yerini alacak ve Nissan Qashqai ile rekabet edecek C4 Aircross’un da C3’ün ağabeyi olarak seriye katılması bekleniyor.

 

Bu durum yeni nesil C4 ve Grand C4 Picasso MPV’lerin de kaderini belirleyecek. Citroen yöneticisi Linda Jackson geçtiğimiz günlerde bazı MPV modelleri devam ettirmekte fayda olabileceğini söyledi. Jackson özellikle belli bir müşteri kitlesi bulunan ve karlılığı yüksek, büyük modelleri kast etti. Jackson “MPV segmenti bizim için o kadar başarılı oldu ki çok büyük bir müşteri kitlesi kazandık. Piyasa değişiyor bunun farkındayız ancak bizim pek çok mutlu MPV müşterimiz var. Bu müşterileri markamızda tutmaya devam etmek istiyoruz. Citroen’in bu alanda önemli bir tarihi var. MPV’lerin fonksiyonelliği ve modüleritesi devam etmeli” diye konuştu.

Son Güncelleme : 14 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo