2018 BMW 3 Serisi, 5 Serisi’nden ilham alacak

Ototeknikveri     14 Kasım 2016 11:33

Yeni nesil BMW 3 Serisi sedan test esnasında görüntülendi. Otomobilin yeni ön kısım tasarımının 5 Serisi ile benzer olduğu görülüyor.

2018 BMW 3 Serisi, 5 Serisi’nden ilham alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

G20 kod adlı yeni sedan, 2018 yılında şu an piyasada olan F30 3 Serisi’nin yerini alacak. BMW yeni 3 Serisi’nin ne zaman resmi olarak tanıtılacağını henüz açıklamadı ancak tanıtımın 2017 yılında olmayacağı belirtildi, modelin prömiyerinin 2018’de Cenevre ya da Paris otomobil fuarında gerçekleşmesi bekleniyor. Önceki G20 test otomobilleri Nürburgring’de görüntülenmişti ancak bu prototipin fotoğrafları nihai üretim modelinin nasıl görüneceği ile ilgili şimdiye kadarki en iyi fikir veren örnek oldu. Modelin 2017 5 Serisi ile pek çok özelliği paylaşacağı anlaşılıyor. İki model arasındaki bu ortak özelliklerin en büyük örneği ön tampon. İki modelde de üç hava girişli ön panjur tasarımı uygulanmış gibi görünüyor. Geçici farlar kamuflajlı olsa da, 2018 BMW 3 Serisi’nin genel aydınlatma yapısının da 5 Serisi ile benzer olması bekleniyor.

 

G20 3 Serisi’nin dış cephe tasarımında daha gergin ve keskin çizgiler yer alması bekleniyor. BMW 3 Serisi’nin yeni 5 Serisi ile benzer olacağı biliniyor ancak bu benzerliğin ne kadar ileri gideceği bilinmiyor. BMW’nin en yakın rakibi Mercedes-Benz ise “matruşka” stil yaklaşımıyla C, E ve S-Class modellerini birbirlerine benzer şekilde tasarladı. Casus fotoğraflarda test otomobilinin kontrol paneli tasarımı görünüyor ancak bunun şu anki 3 Serisi’nin panelinin uyarlanmış bir versiyonu olduğu düşünülüyor. Üretim modelinde muhtemelen daha farklı bir kontrol paneli göreceğiz.

 

Motorlar ve versiyonlar

G20 3 Serisi’nin giriş seviyesi versiyonunda BMW’nin turboşarjlı 1.5 litre üç silindirli motorunun bulunması, 2.0 litre dört silindirli benzinli ve dizel motorların da bunun hemen üzerinde yer alması bekleniyor.

 

M3 gibi daha güçlü modellerde muhtemelen turboşarjlı sıralı üç silindirli motorlar kullanılmaya devam edilecek. Bunların güç çıkışları arttırılabilir ve CO2 emisyonları düşürülebilir. G20 BMW 3 Serisi piyasaya çıktığında AB’nin yeni emisyon standartlarına uymak zorunda olacak. Bu da CO2 emisyonunun 100 g/km değerinin altında olması demek. Yeni modelin şu an piyasada olan model gibi arkadan çekişli ve dört çekişli sürüş sistemi seçenekleriyle sunulması bekleniyor.

 

Geçtiğimiz günlerde BMW mevcut 3 Serisi GT modelini güncelleyerek serinin diğer modelleriyle uyumlu hale getirdi. Seri geçtiğimiz yıl yeni dış tasarım ve motorlarla güncellenmişti. 3 Serisi piyasa ömrünün ikinci yarısını yaşarken, BMW modelin yeni neslini hazırlıyor.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo