Volkswagen T-Roc 2017 Cenevre'yi Bekliyor

Ototeknikveri     15 Kasım 2016 02:41

Volkswagen Golf serisini T-Roc konseptinin üretim modeli olacak yeni crossover stili SUV ile genişletecek.

Volkswagen T-Roc 2017 Cenevre'yi Bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Golf temelli yeni yüksek oturma pozisyonuna sahip model gelecek yılın Mart ayında Cenevre’de hafif kamuflajlı konsept formunda tanıtılacak. Üretim versiyonu ise 2017 yılının ikinci yarısında tanıtılabilir. Yeni model Volkswagen serisinde ikinci nesil Tiguan’ın altında yer alacak, fiyatının bu modelin biraz daha aşağısından başlaması bekleniyor. Daha önceki haberlerde modelin üretim versiyonuna T-Roc yerine daha geleneksel bir isim verileceği iddia edilmişti. Volkswagen’in “Teracor” ve başka bazı isimleri de tescil ettirdiği biliniyor ancak firmanın yöneticisi Herbert Diess T-Roc isminin üretim versiyonunda da devam ettirileceğini kesin olarak onayladı. İlk kez 2014 yılında tanıtılan T-Roc konseptindeki açılır tavanın aksine, üretim versiyonunda sabit tavan bulunacak ve beş kapılı hatchback tasarımı uygulanacak. Tipik Volkswagen stil bileşenlerine sahip olacak yeni SUV bunun yanı sıra özgün çelik kaportası ile diğer modellerden ayrılacak.

 

Konsept formunda, T-Roc 4178 mm uzunluğunda, 1831 mm genişliğinde ve 1501 mm yükseklikte. Üretim versiyonunda da boyutların aynı kalması bekleniyor. Kıyaslarsak, ikinci nesil Tiguan ise 4486mm uzunluğunda, 1839 mm genişliğinde ve 1632 mm yüksekliğinde. Golf ve Tiguan gibi, T-Roc da Volkswagen’in esnek MQB platformunu kullanıyor. Modelin aks açıklığının Golf ile benzer olması bekleniyor (2640 mm. Tiguan’dan 41 mm daha kısa).

 

İç kabinde, üretim versiyonu T-Roc’un güncellenen yedinci nesil Golf ile aynı kontrol paneli ve özelliklere sahip olması bekleniyor. 9.2 inç dokunmatik ekranlı Active Info Display de modelde opsiyonel olarak yer alacak, dokunmatik, ses komutuyla ya da jest ile kontrol edilebilecek.

 

Yeni modelde yer alacak motorlar arasında firmanın 115 hp gücündeki turboşarjlı 1.0 litre üç silindirli benzinli motoru ve yeni turboşarjlı 1.5 litre dört silindirli TSI Evo da yer alacak. TSI Evo Golf’te 130 hp ve 150 hp güç çıkışı seçenekleriyle sunuluyor. 2.0 litre dört silindirli benzinli bir motor ise 242 hp güç çıkışı ile T-Roc GTI için hazırlanıyor.

 

Dizel serisinde Volkswagen’in 1.6 litre ve 2.0 litre dört silindirli motorları bulunacak. Diess bunları “rakiplerin motorlarından daha temiz” olarak tanımlıyor.

 

Önden çekişli sürüş sisteminin yanı sıra, bazı T-Roc modelleri, standart ya da opsiyonel, dört çekişli olarak da sunulacak. Vites seçenekleri ise altı kademe manuel ya da opsiyonel yedi kademe DSG (çift debriyajlı) otomatik.

 

T-Roc GTE ve e-T-Roc için plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlar da geliştiriliyor. Bunlar Golf GTE ve e-Golf ile aynı güç sistemlerine sahip olacak. E-Golf 2017’de yeni bir pile kavuşacak ve sürüş mesafesi 300 km’ye çıkacak.

 

T-Roc Volkswagen serisine 2019’dan önce eklenecek üç yeni SUV’den birisi. Daha büyük Atlas modeli ABD ve Çin piyasaları için bu ay tanıtıldı. T-Breeze konseptiyle önizlemesi yapılan daha küçük bir model ise 2019’dan önce üretime girecek.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo