Seat Ateca Smart City Connectivity teknolojisini tanıtacak

Ototeknikveri     15 Kasım 2016 04:00

Seat bugünden itibaren 17 Kasım Perşembe gününe dek Barcelona’da akıllı mobilite konseptini tanıtacak. Smart City Connectivity teknolojisi ile donatılmış Ateca otomobil çevredeki uygun park yerlerini tespit ederek kullanıcıya bildirebilecek.

Seat Ateca Smart City Connectivity teknolojisini tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Seat bugün Ateca Smart City Car adı ile hazırladığı özel bir Ateca otomobil ile Smart City Connectivity teknolojisini tanıtacak. Ateca Smart City Car (Ateca akıllı şehir otomobili) sensörleri aracılığı ile çevresini tarayarak uygun park yerlerini tespit edecek ve bunu Parkfinder uygulaması üzerinde diğer kullanıcılarla paylaşacak. Sistem Barselona’da kurulu araştırma ve inovasyon merkezi CARNET tarafından geliştirildi. Barselona Şehir Konseyi ve Cellnex Telecom ile yapılan işbirliği ile, Seat Ateca mevcut park yerleri ile ilgili bilgileri Barselona’nın iCity platformuna da gönderecek. Parkfinder uygulamasını kullanan sürücüler de haritada uygun park yerlerini görebilecek.

Sistemde üç sürücü profili ayarı bulunuyor: “eve yakın”, “işe yakın” ve kişiselleştirilebilen üçüncü seçenek. Bu profillerin her birisi için kullanıcı mesafeye, fiyata ve park yeri bulma hızına göre tercihlerini düzenleyebilecek. Sistem ayrıca “otomobilimin yerini bul” gibi fonksiyonlara da sahip. Kullanıcı otomobilinin nerede park halinde olduğunu kolayca görüp otomobile ulaşabiliyor. “Last Mile Routing” özelliği ise varış noktasına olan mesafeyi haritalandırıyor.

 

Barselona’da bugün başlayan Smart City Expo World Congress etkinliğine katılan ziyaretçiler 17 Kasım’a kadar yeni teknolojiyle donatılan özel Ateca konseptini görebilecekler. Seat’ın dijital teknolojiler yöneticisi Fabian Simmer yeni teknoloji için şunları söyledi: “Önemli Avrupa şehirlerinde trafiğin yaklaşık %30’u sürücülerin otomobilleri için park yeri aramasından kaynaklanıyor. Ateca Smart City Car ve Parkfinder uygulaması sürücü için bir park yerine ulaşılabilecek en kısa rotayı tespit ediyor, bu sayede emisyon, gürültü ve trafik sıkışıklığı azalıyor”.

Barselona Fuarı’nın Gran Via tesislerinde 2C salonundaki stand Seat’ın “kolay mobilite” konsepti için ayrıldı. Burada şehir ortamında otomobil kullanıcıları için hayatı kolaylaştıran çözümler tanıtılıyor. Firma en yeni teknolojik inovasyonlarını etkinlikte sergileyecek. Seat sponsorluğunu yaptığı Smart City kongresinde Ateca’nın tanıtımının yanı sıra Digital Sharing uygulamasını da katılımcılara ilk kez sunacak. Uygulama özel ve kurumsal otomobil paylaşımına imkan veren dijital bir anahtar olarak çalışıyor.

 

Luca de Meo ve Carlo Rotti’den “akıllı mobilite” başlıklı diyalog oturumu

Kongrenin ilk gününde düzenlenen diyalog oturumunda Seat başkanı Luca de Meo ile İtalyan mimar, mühendis ve MIT (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) Senseable City laboratuarının yöneticisi Carlo Rotti konuşacak. “Şehiriçi ulaşımın geleceği” başlıklı oturumda ikili giderek popülerlik kazanan paylaşım ekonomisi kültürünün mobilitenin geleceği üzerine etkilerini ve gelecekle ilgili diğer olası zorlukları tartışacak.

Seat’ın bu çok önemli uluslararası akıllı şehir etkinliğine katılımı kullanıcı deneyimini zenginleştiren, otomobil kullanımını daha kolay ve esnek hale getiren yeni mobilite çözümlerine olan bağlılığını gösteriyor. Sektörün hızla değişeceği yakın gelecekte, Seat bağlanabilirlik ve dijitalizasyon alanında öncü bir marka olmak istiyor. Bu nedenle firma şehir altyapısı, trafik sistemleri ve şehirlerdeki taşıtlar ile yakından ilgileniyor.

Son Güncelleme : 15 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo