İşte Ford’un en küçük SUV’si; Yeni EcoSport

Ototeknikveri     15 Kasım 2016 10:46

Ford bugünden itibaren Snapchat kampanyası ve Holywood’da üç gün sürecek bir etkinlikle yeni EcoSport modelinin Kuzey Amerika prömiyerini gerçekleştiriyor.

İşte Ford’un en küçük SUV’si; Yeni EcoSport
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni EcoSport, SUV yetenekleri ile pratik ve küçük bir otomobili birarada isteyenlere hitap ediyor. En yeni teknolojilerle donatılmış keyifli ve kompakt SUV dünyada ilk kez Snapchat sosyal medya platformu üzerinde tanıtıldı. Bunu ise Holywood’da Çarşamba gecesine kadar devam edecek halka açık bir etkinlik takip edecek. İnteraktif etkinlik ile EcoSport’un parasını ve zamanını deneyimlere harcamayı seven, yaşamında maddi anlamda küçülmeye ve sadeleşmeye giderken maceralara açık büyük bir yaşam kurmak isteyenlere hitap eden bir otomobil olduğu gösterilecek. Ford ABD pazarlama yöneticisi Chantel Lenard bunu “Giderek daha fazla insan eşya satın almak yerine zamanını ve parasını ailesi ve arkadaşlarıyla yeni deneyimler yaşamak için harcamayı tercih ediyor. EcoSport bu yaşam tarzına mükemmel şekilde hitap ediyor. En küçük SUV’miz pek çok yeni özellikle dolu ve karakter sahibi bir otomobil” sözleriyle ifade etti.

 

Eğlenceli ses sistemi, renkler ve stil

EcoSport’un B&O PLAY ses sistemi müziği hayatın içine taşıyor. HARMAN akustik mühendisleri uzun çalışmalar sonucu otomobil içi müzik deneyimini mükemmelleştirdi. Ford’a özel B&O PLAY ses sistemi EcoSport Titanium donanım seviyesinde standart olarak sunuluyor, alçak (woofer) ve yüksek (tweeter) frekanslı 10 hoparlör ve arkada bir derin bas (subwoofer) hoparlör ile geliyor. 675 watt sistem EcoSport ile yolculukları benzersiz birer deneyime dönüştürüyor.

EcoSport aynı zamanda HD radyo teknolojisi, SiriusXM uydu radyo ve çekim gücünü arttıran çift FM radyo anteni ile geliyor.

 

EcoSport ile kalabalıklardan ayrılmak isteyen kullanıcılar pek çok kişiselleştirme seçeneği bulabilecek. 10 farklı dış cephe renginin yanı sıra, yedi farklı ambiyans aydınlatma seçeneği ve dört donanım seviyesi (S, SE, SES ve Titanium) sunulacak. Tüm versiyonlarda salıncak tipi bagaj kapağı bulunuyor. SES donanım seviyesinde akıllı dört çekişli sürüş sistemi, spor süspansiyon ve direksiyon, ayrıca içeride -bakır aksanlar ve spor koltuklar gibi- ve dışarıda özgün stil öğeleri yer alıyor.

 

Bağlanabilirlik teknolojileri

EcoSport iletişim ve eğlence sistemi SYNC 3 sayesinde aile ve arkadaşlarla iletişim kurmayı kolaylaştırıyor. Daha hızlı, daha sezgisel ve kullanımı daha kolay sistem ses tanıma sürücü komutlarına gelişmiş yanıt verme yeteneklerine sahip. Eller serbest kullanım için optimize edilen SYNC 3 tablet benzeri dokunmatik ekran ile geliyor. 8 inç ekran ön koltuklardaki kullanıcılara Apple CarPlay ve Android Auto komutları ve B&O PLAY ses sistemi ayarları için kolay erişim sağlıyor. Sürücüler SYNC Connect ve FordPass kullanarak otomobillerine uzaktan erişebiliyor, başlatma, kilitleme, açma ve aracın yerini tespit etme gibi işlemler yapabiliyorlar. Mobil uygulama kullanıcılara yakıt seviyesi ve odyometre verileri gibi bilgilere de uzaktan ulaşma imkanı veriyor.

EcoSport iki hızlı şarj özellikli USB portuna sahip. Bunun yanı sıra 12 volt bir priz de otomobilde bulunuyor. Orta konsolun arkasında, arka koltuklardaki yolcular için de bir adet 12 volt, bir adet 110 volt priz sunulmuş.

 

Otomobilde yer alacak 1.0 litre üç silindirli turboşarjlı EcoBoost ya da 2.0 litre dört silindirli motorlar EcoSport’a güç ve kontrol kazandırıyor. 2.0 litre motoru seçen kullanıcılar Ford’un dört çekişli sürüş sistemini de standart olarak edinmiş olacak. Her iki motor da altı kademe otomatik vitesle geliyor. Cepler, kutular, kancalar ve bölmelerle otomobil her türlü eşyanın taşınması ve depolanması için uygun ve pratik hale getirilmiş. Kaldırılabilir bagaj zemini, katlanabilir ikinci sıra koltukları gibi özellikler de mobilya ve büyük eşyaları taşımaya imkan veriyor.

Holywood’da EcoSport tüketici deneyimi

Holywood Bulvarı ve Highland Bulvarı’nda düzenlenecek “EcoSport Go Small, Live Big” etkinliği halka açık şekilde Çarşamba gecesi saat 22.00’ye kadar devam edecek. Üç günlük bu “tüketici deneyimi” kapsamında, dj performanslarından yiyeceklere, doğal yaşamı koruma ekiplerince kurtarılmış küçük yaban hayvanlarının tanıtımına, sörften tırnak bakımı sanatına çok farklı alanlarda etkinlikler yer alacak.

 

Yeni Ford EcoSport 2018 yılında bayilere ulaşacak.

Son Güncelleme : 16 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo