Skoda Kodiaq coupe Avrupa’ya gelebilir

Ototeknikveri     16 Kasım 2016 03:37

Firmanın patronu Bernhard Maier’e göre, Skoda Kodiaq coupe Avrupa piyasalarına da gelebilir.

Skoda Kodiaq coupe Avrupa’ya gelebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geliştirme süreci devam eden Skoda Kodiaq coupe modelinin sadece Çin’de piyasaya çıkması planlanmıştı, Avrupa’da piyasaya sürülürse lüks modelin Skoda’nın bu kıtadaki “uygun fiyata makul ürünler sunan” marka imajını bozabileceği düşünülüyordu. Buna rağmen Skoda Kodiaq’a gösterilen olumlu ilgi ve markanın güçlenen imajı Skoda yöneticilerini yeniden düşünmeye itti. Bernhard Maier 2017 yılının bahar aylarına kadar konuyu netleştirmek istiyor. “Avrupa piyasası Skoda Kodiaq coupe için istekli” diyen Maier sözlerini şöyle sürdürdü: “Asıl zorluk, talebi karşılayacak üretim kapasitesini sağlamak. Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikamız haftada 6 gün çalışıyor. Bu kapasiteyi nasıl daha da arttırabileceğimiz karmaşık bir sorun”.

 

Maier üretimi arttırmak için her türlü seçeneği gözden geçirdiğini de sözlerine ekledi. Düşünülen çözümlerden birisi otomobilin üretimini Çin’de yapıp buradan diğer piyasalara ihraç etmek. Bu kez de ortaya ulaşım, nakliye ve gümrük masrafları gibi meseleler çıkıyor.

 

Maier ayrıca Kodiaq vRS versiyonlarının da planlandığını açıkladı. Maier “Teknik olarak bu mümkün ancak hala planlama aşamasındayız. Eğer bu versiyonların bizim için karlı olacağı sonucuna varırsak, neden olmasın?” dedi.

 

Hem benzinli hem de dizel Kodiaq vRS modelleri sunulabilir. Bunlar dört çekişli olacak ve 300 hp güç çıkışı ile gelecek.

Son Güncelleme : 16 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo