BMW X2’den yeni casus fotoğraflar

Ototeknikveri     16 Kasım 2016 06:45

BMW SUV Serisini X1 ve X3 arasında konumlanacak yeni bir modelle genişletecek. Yeni X2 test esnasında casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.

BMW X2’den yeni casus fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Artık üretim formunu aldığı görülen X2’nin son fotoğraflarından önceki casus fotoğraflara göre daha fazla fikir edinebiliyoruz. Model geçen ayki Paris Otomobil Fuarı’nda Concept X2 adı ile, konsept formunda tanıtılmıştı. Adından anlaşıldığı üzere X2, X1 ve X3 modellerinin arasında konumlanacak. Bir spor aktivite modeli olarak tasarlanacak otomobil eğimli tavan çizgisi ve küçük yan pencereler gibi bazı coupe özelliklerine sahip olacak. Yeni arka lambalar konseptte bulunanlarla benzer. Otomobilin genel siluetinin de konseptten pek farklı olduğu söylenebilir ancak bir kaç hafif değişiklik var. Arka tampon konseptteki haline kıyasla biraz yumuşatılmış, tekerlekler daha küçük, tekerlek bombelerinin etrafındaki kaplamalar siyaha dönüşmüş, yan aynalar ise daha geleneksel görünüyor. X2 BMW’nin üçüncü coupe tarzı spor aktivite otomobili olacak ve kendisinden büyük X6 ile X4’ü takip edecek.

 

Firmanın tasarım yöneticisi Adrian von Hooydonk’a göre Concept X2 keyif ve pratikliği biraraya getiren bir otomobil olarak tasarlanmış. Baş tasarımcı Karim Habib ise otomobilin hızlı hareket eden bir beden dili, coupe tarzı alçak orantılar ve bir X modelinin sağlam yapısına sahip olduğunu belirtiyor.

 

Ön kısımda büyük ön panjur ince farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları ile çevrelenmiş. Büyük ön tampon ve gümüş alt trim otomobile güçlü bir SUV duruşu kazandırıyor. Arka eğimli çatı çizgisi ve dar pencereler ise coupe stilini yansıtıyor.

 

Keskin açılı C sütunları BMW’nin “Hofmeister Kıvrımı” özelliğini ve BMW logosuna yer vermeyi sürdürüyor. Buradaki logo BMW CSL gibi spor otomobillerin ortak özelliği.

 

Geniş tekerlek bombeleri otomobilin görünüşünü daha kasl hale getiriyor, 21 inç büyük tekerlekler otomobilin profilini tamamlıyor. Arka kısımda eğimli bagaj kapağı X6 ve X4’te görülen hatchback tipi arka kısımlardan farklı. Bu bagaj kapağı otomobili daha pratik hale getirecek.

 

Tasarım konsepti dramatik görünse de, 2018’de piyasada olacak bir üretim modelinin önizlemesi nitleiğinde. Tekerlekleri küçültüp yanlara daha geleneksel aynalar eklediğinizde üretim versiyonu BMW X2 haline geliyor.

 

BMW X2 UKL2 platformunu kullanacak. Bu platform 2 Serisi Active Tourer ve Gran Tourer modellerinde de bulunuyor. X2 seriye katılan dörtdüncü dört çekişli BMW olacak.

 

X2’de bulunabilecek motorlar henüz açıklanmadı ancak 150 hp gücündeki 18d motorun iki çekişli sDrive modellerinde yer alması bekleniyor. Dört çekişli modellerde ise 190 hp gücündeki 20d ve 230 hp 25d 2.0 litre dizel motorlar ile 190 hp 20i benzinli motorun sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 17 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo