Mazda'dan yeni özel renk

Ototeknikveri     16 Kasım 2016 08:44

Mazda yeni kaporta rengi geliştirdi: Soul Red Crystal

Mazda'dan yeni özel renk
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda KODO – Soul of Motion tasarım felsefesini sembolize eden “Soul Red Crystal” isminde yeni bir kırmızı kaporta rengi geliştirdi. Bu renk ilk olarak Şubat ayında yeni Mazda CX-5 ile birlikte piyasaya çıkacak, ardından diğer modellerde de kullanılacak. “Renk formun bir bileşenidir” inancı ile Mazda KODO tasarımlarının güzelliğini ve kaliteisni vurgulayacak yeni renkler geliştiriyor. Soul Red Crystal, enerji, canlılık, derinlik ve parlaklığı biraraya getiren Soul Red kırmızı tonunun gelişmiş bir versiyonu. Soul Red’e kıyasla %20 daha fazla renk doygunluğu ve %50 daha fazla derinlik içeren Soul Red Crystal taze bir görünüm veriyor. Soul Red Crystal boyası berrak, yarı saydam ve yansıtıcı olmak üzere üç katmanlı bir yapıya sahip. Boya Mazda’nın Takuminuri boyama teknolojisini temsil ediyor. Takuminuri seri üretim otomobillere hassas, yüksek kaliteli, en iyi ustalar tarafından el ile boyanmış gibi bir görünüm veriyor. Bu teknoloji daha önce Soul Red ve Machine Gray boyalarında da kullanılmıştı.

 

Yeni boyanın yarı saydam katmanı yeni geliştirilen yüksek doygunluklu bir kırmızı pigmenti içeriyor ve bu sayede daha zengin bir kırmızı renk veriyor. Yansıtıcı katman ise alüminyum pullar ile sağlanan yüksek parlaklığın yanı sıra, ışığı emen pullar ile gölgeli kısımları yoğunlaştırıyor ve rengi zenginleştiriyor.

Alüminyum pulların hepsi aynı boyutta, bu da boyanın daha tutarlı olmasını sağlıyor. Ayrıca kuruma sürecinde boyanın hacmini küçülten özel bir teknik uygulanıyor. Bu sayede alüminyum ve ışık emici pullar kaportanın üzerine düzgün bir şekilde dağılıyor ve ışık yansımasının daha hassas kontrol edilebilmesini sağlıyor, sonuç olarak daha canlı ve verin bir renk elde ediliyor.

 

Bu katmanlı yapının fonksiyonelliği ve renk kalitesi sayesinde Mazda özel tasarımcı rengi Soul Red Crystal’i uygulayabiliyor. Normalde bu tipte renkler daha fazla katmana ihtiyaç duyuyor. Soul Red Crystal boya firmanın çevre dostu boya atölyelerinde diğer renklerle birlikte uygulanabiliyor.

 

Mazda yeni renkler ve boya teknolojileri geliştirmeye devam edecek.

Son Güncelleme : 17 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo