2017 SEAT Leon daha teknolojik, daha işlevsel

Ototeknikveri     17 Kasım 2016 06:57

Makyaj ile güncellenen Seat Leon, önceki modelin ilgi gören yanlarını yeni teknolojiler ile birleştirerek sunmaya devam ediyor.

2017 SEAT Leon daha teknolojik, daha işlevsel
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SEAT, en önemli üç modelinden biri olan yeni SEAT Leon ile ürün atağını sürdürüyor. Yeni model gerekli herşeye sahip; konfor, teknoloji ve kalite duyusallıktan ödün vermeden tasarım, dinamizm, zevk, heyecan ve kullanım kolaylığı ile birlikte sunuluyor. Bütün bunlar SEAT tarihinin önemli bir parçasını oluşturan başarı formülü oluşturuyor; tasarım ve işlevsellik temelli bu formül "Leon Formulü". Leon, duyusal ve mantıksal öğelerin mükemmel bir birleşimi. SEAT Leon'daki yenilikler, teknolojiye ve tasarıma odaklanıyor. Yeni SEAT Leon Ocak 2017'de bayilere ulaşacak ve ön siparişler yeni yıla girmeden alınmaya başlanacak. SEAT Leon, şu anda SEAT'ın en çok satan modeli. İlk bakışta görünüş açısından pek fazla değişiklik olmamasına rağmen, Leon aslında sadece detaylara değil teknolojiye de özen gösterilerek yeniden keşfedildi ve tamamen değiştirildi.

 

Ar-Ge’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Matthias Rabe yeni Leon için şunları söylüyor: "Yeni Leon ile birlikte, SEAT için sembolik değeri olan bir modelin başarısı hikayesini sürdürmek istiyoruz. Aynı zamanda Ateca'da görünen multimedya, bağlantı, navigasyon, sürüş yardım sistemleri ve güvenlik teknolojileri de yeni Leon’da yer alacak".

SEAT Leon zaten piyasada çok başarılı bir otomobil, bu nedenle yapılan güncellemenin amacı otomobilin özünü koruyarak, onu başarılı kılan formülü bozmadan tazelemek ve üst sınıflardan teknolojileri segmente taşımak.

 

Seat Leon’daki değişiklikler iyi tanımlanmış iki kategoriye odaklanıyor: tasarım ve teknoloji. Yapılan değişikliklerin faydaları sadece güvenlik, işlevsellik veya rahatlık açısından değil aynı zamanda kalite ve güvenilirlikte de fark ediliyor. Estetik değişiklikler aracın ön tarafında, yeni ve daha geniş bir ön panjur ve yeni görünen farlar ile kendini belli ediyor. Yan kısımda XCELLENCE donanım seviyesi pencereler için özel krom çerçeve ile geliyor; serinin geri kalanında krom çerçeve siyah renk üzerinde dikkat çekerken, ön ve arka tamponların da yeni olduğu görülüyor. Sinyal ve sis lambaları LED teknolojisi ile geliyor. Yeni jant tasarımları üç ilave renk seçeneğiyle geliyor: Arzu Kırmızısı, Gizemli Mavi ve Bohem Mor.

İç kabinde de yine estetik değişiklikler var; bunlar arasında yeni orta konsol, tüm donanım seviyelerinde yeni STD döşemeler, kokpitte LED aydınlatmalar sayılabilir. Kullanılan malzemeler iç mekanda daha iyi bir kalite sunuyor, biraz yükseltilen orta konsolda artık elektrikli park freni de bulunuyor.

 

Yeni SEAT Leon hakkındaki en yeni şey kullanılan teknoloji diyebiliriz. Yeni Leon'un güncellemelerinin çoğu, karoserin altında bulunuyor. SEAT Ar-Ge Başkan Yardımcısı Dr. Matthias Rabe bunu "Ateca’yı Leon'un içerisine koyduk" diye ifade ediyor. Yeni SEAT Leon aynı zamanda GPS ve yeni bir 8 inç ekrana, yeni bir orta konsola, Ateca'da bulunan tüm bağlanabilirlik sistemlerine sahip. Akıllı telefonlar veya anahtarsız erişim için (hem otomobil hem de bagaj için) kablosuz şarj sistemleri ve pek çok başka kullanım kolaylığı da yeni model ile birlikte geliyor. Elbette, daha sonra ele alınacak sürüş yardım sistemleri de yeni Leon’daki en önemli gelişmeler arasında.

Son Güncelleme : 18 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo