Yeni 2017 VW e-Golf Los Angeles’da tanıtıldı

Ototeknikveri     17 Kasım 2016 10:52

Yeni e-Golf öncekine göre %50 daha uzun 300 km’lik elektrikli sürüş mesafesi ve jest ile kontrol edilebilen, 9.2 inç ekranlı multimedya sistemi ile geliyor.

Yeni 2017 VW e-Golf Los Angeles’da tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, Los Angeles Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilen dünya prömiyeri ile e-Golf'ün en yeni neslini sunuyor. Selefi ile karşılaştırıldığında, yeni sıfır emisyonlu araç daha fazla güç, daha uzun elektrikli sürüş mesafesi ve yenilikçi özellikler barındırıyor. Burada belirleyici olan, artan sürüş mesafesi. E-Golf sürüş stiline ve klima kullanımına bağlı olarak günlük bir şarjla 200 kilometre veya daha fazla gidebilecek. Bu önceki nesile göre yaklaşık yüzde 50'lik bir artışı temsil ediyor. Yeni Avrupa Sürüş Çevrimine (NEDC) göre sürüş mesafesi 300 km'ye kadar çıkabiliyor. Bu da kaliteli ve çok yönlü bir sıfır emisyonlu araç isteyenler için e-Golf’ü en iyi seçim haline getiriyor. 2017 model yılı e-Golf için Volkswagen, enerji kapasitesi 24.2 kWh'den 35.8 kWh’ye çıkarılan yeni bir lityum iyon pil kullanıyor. Pil, CCS şarj istasyonunda (DC, 40 kW) bir saat içinde yüzde 80 kapasiteye kadar şarj edilebiliyor. Bir gece ya da bir çalışma günü boyunca bir duvar kutusundan (AC, 7,2 kW) şarj edildiğinde, pil yüzde yüz kapasitesi ile altı saatten daha kısa bir sürede tekrar çalışmaya hazır hale geliyor.

Yeni elektrik motoru artık e-Golf'ün ilk versiyonundan 15 kW daha fazla güçte ve 100 kW’a kadar güç sağlayabiliyor. Elektrik motorunun maksimum torku da 270 Nm'den 290 Nm'ye yükseltildi. Yeni Avrupa Sürüş Çevriminde (NEDC) e-Golf’ün kombine enerji tüketimi 12,7 kWh/100 km, CO2 emisyonu ise elbette sıfır. Volkswagen, 2017 model yılı için e-Golf’ün performansını da geliştirdi. Dört kapılı sıfır emisyonlu otomobil, 9.6 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor, en yüksek hızı ise 150 km/s.

 

Volkswagen sadece bir hafta önce standart Golf'ün önemli bir güncellemesini tanıtmıştı. İlgili tüm yeni özellikler, e-Golf’ün son sürümü için de Kaliforniya'daki dünya prömiyerinde tanıtıldı. Bunlar arasında yeni full LED farlar ve full LED arka lambalar ile yenilenen ön ve arka kısım tasarımları sayılabilir.

E-Golf’ün bir başka yeni özelliği de Aktif Bilgi Ekranı (Active Info Display dijital kontrol paneli). Volkswagen e-Golf, jest kontrolü ile çalıştırılabilen bir multimedya sistemi ile piyasaya sürülen dünyanın ilk elektrikli otomobili. Yeni "Discover Pro" sistemi modele standart olarak dahil edilmiş. Ayrıca, e-Golf, "e-Remote" (uzaktan pil şarj etme ve klima başlatma/durdurma), "Guide & Inform" ve App Connect akıllı telefon entegrasyonu (MirrorLink™, Apple CarPlay™, Android Auto ™ ile birlikte) özelliklerine de sahip.

 

Volkswagen, 2017 model yılında e-Golf için yardım sistemlerini de genişletiyor. Mevcut yeni sistemler Trafik Sıkışıklığı Yardımı (yarı otonom 60 km / saate kadar sürüş), Acil Yardım, Ön Bölge Asistanı ve Yaya Tespit fonksiyonlu Şehiriçi Acil Fren özelliğini (sürücü bilinç kaybetmesi durumunda otomatik durdurma işlevi) kapsıyor.

Son Güncelleme : 18 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo