Toyota, kurduğu yeni şirketle elektrikli otomobiller geliştirecek

Ototeknikveri     17 Kasım 2016 11:13

Japon gazetesi Nikkei'nin haberine göre, Toyota 2020’den itibaren uzun mesafeli elektrikli otomobillerini piyasaya sürmeye başlayacak. Firma elektrikli otomobiller geliştirmek için yeni bir start-up şirket kuruyor.

Toyota, kurduğu yeni şirketle elektrikli otomobiller geliştirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz adlandırılmayan bu şirket, bu Aralık ayı içinde kurularak iki hafta içinde çalışmaya başlayacak. Firma şimdilik sadece dört çalışandan oluşacak ancak bu çalışanlar Toyota'nın ana markasının araç ve bilgilerine erişebilecek. İlk Toyota elektrikli otomobilin ne zaman yollara çıkacağına ilişkin zaman çizelgesi ortaya çıkmadı ancak Japon gazetesi Nikkei geçtiğimiz hafta Toyota'nın ilk elektrikli otomobilini 2020 yılına kadar piyasaya süreceğini iddia etti. Bu modellerin tek şarjla 300 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olması bekleniyor. Toyota’dan dün yapılan açıklamada ise "Yeni şirket elektrikli otomobilleri geliştirmek için Toyota grubunun teknolojik bilgi ve kaynaklarından yararlanarak, proje sürecini hızlandıracak ve geliştirilen modellerin piyasaya kısa sürede çıkartılabilmesini sağlayacak." denildi. Bu açıklama Toyota'nın elektrikli modellerinin mevcut araç mimarileri üzerine kurulabileceğini gösteriyor.

 

Japon üretici daha önce hidrojen yakıt hücreli otomobillerin sıfır emisyonlu modeller için birincil tercih olduğunu ve Mirai'nin İngiltere'de satışa çıkacak bu tip ilk araç olduğunu belirtiyordu. Bununla birlikte, Toyota, dünyanın birçok küresel pazarında hidrojen altyapısının eksikliğini kabul ediyor ve hidrojenli taşıtların pahalı üretim maliyetleri nedeniyle, daha geleneksel elektrikli taşıtların şu an için daha uygulanabilir olduğunu söylüyor.

 

Toyota'nın hidrojenli modelleri için satış rakamları çok küçük - bu yıl sadece 15 Mirai 66.000 £ fiyatla İngiltere'ye geldi - ancak geleneksel elektrikli otomobil pazarı dünya genelinde hızlı bir büyüme gösterdi. İngiltere'de yeni elektrikli otomobil satışları 2015'te ayda 2.300 iken bu yıl ay başına yaklaşık 3000'e yükseldi.

 

Toyota başkanı Akio Toyoda bu konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Gelecek için tohumlarımızı ekiyoruz, geleceğimizi güçlendirmek için Toyota Araştırma Enstitüsünü kurduk ve Daihatsu'yu tam teşekküllü bir yan kuruluş haline getirdik. Bünyemizde yeni pazarlar için kompakt araçlardan sorumlu bir şirket kurmak için de çalışma başlattık. Elektrikli otomobiller için yeni organizasyon yapısı da bu çabanın bir parçası. Yeni yapılanmanın Toyota ve Toyota Grubu için yenilikler getirmesini ve ivme kazandırmasını umuyorum”.

Son Güncelleme : 18 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo