Daha şık, daha ahenkli bir tasarım: Yeni Seat Leon

Ototeknikveri     18 Kasım 2016 09:48

Seat Leon'un başarısının ana nedenlerinden biri şüphesiz kaliteli tasarımı olmasına rağmen, son güncellemede tasarımda da bazı yumuşak değişiklikler yapılmış.

Daha şık, daha ahenkli bir tasarım: Yeni Seat Leon
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Seat Leon etkileyici tasarımıyla cezbediyor. Tasarımdaki değişiklikler öyle ustaca uygulanmış ki “neredeyse hiç bir şey değişmeden her şey değişmiş” diyebiliriz. SEAT Tasarım direktörü Alejandro Mesonero-Romanos'a göre, "Leon çok cazip bir model ve imajını değiştirmek gerekli değil, sadece tazelemek yeterli. Amaç, modelin tüm parçalarını, özellikle ön ve arka kısımları aracın yanlarıyla uyumlu hale getirmek".

Leon ailesi harika bir tasarım ile karakterize edilmiş ve bu, elde ettiği sonuçlara da yansıyor. Ana nedenlerden biri Leon'un kendisini farklı sürücü tiplerine göre uyarlayabilmesi, bir başka deyişle herkese istediğini verebilmesi. Bu başarının bir kanıtı da, Leon satışlarının neredeyse % 35'ine ulaşan aile tipi station versiyonu.

Ön ve arka kısım, şu an piyasada olan mevcut modelden daha şık, daha iddialı çizgilere sahip, keskin yanal çizgiler bu kısımlarda daha az belirgin. Güncellemede amaç, daha tutarlı bir görünüm elde ederek bu şık görüntüyü vurgulamak olmuş. Özellikle yeni tampon tasarımında bu daha net fark ediliyor. Bir başka niyet de arabanın algılanan boyutunu arttırmak ve bu ön panjuru normalde üst sınıflarda bulunan daha yoğun krom içerisinde 40 mm genişleterek başarılmış. Kalite bakımından otomobilin karakteri hem içeride hem dışarıda güçlendirilmiş.

 

Yeni Leon'un eskisinden daha sessiz olması da dikkat çekici. Otomobilin içinde, ortam aysınlatması LED'lerinin yoğunluğu yeni tasarlanmış 8 inçlik ekrandan sürücünün dilediği gibi düzenlenebiliyor ve bu da önceki modelin konsolunda bulunan birçok düğme ve kadrana olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Multimedya sistemi bir iPod'a benzer şekilde çalışıyor ve cep telefonları için kablosuz şarj etme, yeni elektrikli park freni (giriş seviyesi hariç) ve uydu kapsamasının düşük olduğu alanlar için yeni bir GPS sinyal amplifikatörü gibi yeni işlevler içeriyor. Daha iyi, daha hassas bir trafik işareti tanıma sistemi de dahil olmak üzere her ayrıntıda iyileştirmeler yapılmış.

Yeni, büyük ölçüde geliştirilmiş dış lambalar, özellikle de Full-LED teknolojisi ile tamamlanan yeni arka lambalar ve farlar kötü hava şartlarında bile üstün performansları ile dikkati çekiyor. Gösterge ve sis lambalarında da LED teknolojisi kullanılmış. Bu teknoloji, enerji tüketimini düşürmenin yanı sıra xenon+ ışıklardan bile daha hızlı bir şekilde tepki veriyor.

Tüm bu nitelikler ve özellikler ile yeni SEAT Leon hem dinamik, hem de konforlu, teknolojik olarak gelişmiş, güvenli bir otomobil duygusu iletirken aynı zamanda duyusal, heyecan verici, işlevsel ve rasyonel olabilen bir tasarım sunuyor. Üstelik bütün bunlar sürücünün parmağının ucunda en yeni ve kaliteli bağlanabilirlik teknolojileri ile birlikte geliyor.

 

Yeni SEAT Leon, dört farklı versiyonla satışa sunulacak. Her müşteri, beğenisine ve ihtiyaçlarına en uygun kombinasyonu seçebilecek; 5 kapılı sedan, 3 kapılı SC coupe, Station ve nihayet en maceracı ST X-Perience.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo