Jaguar I-Pace elektrikli otomobili Magna Steyr ile birlikte üretecek

Ototeknikveri     20 Kasım 2016 11:41

Jaguar, I-Pace tam elektrikli crossover modeli Avusturyalı fason üretici Magna Steyr ile birlikte üretecek. Konuyla ilgili açıklama Jaguar Land Rover CEO'su Ralf Speth'den geldi.

Jaguar I-Pace elektrikli otomobili Magna Steyr ile birlikte üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar ve kardeş markası Land Rover Temmuz 2015'te Magna'nın Graz fabrikasında üretim yapmak için bir sözleşme imzalamıştı ancak o dönem JLR hangi modellerin bu fabrikada üretileceğini belirtmemişti. Şimdi ise Magna'nın elektrikli bir araç ve JLR için yeni Land Rover Discovery modelini üreteceğini biliyoruz. Speth, I-Pace'in Magna'nın JLR için üreteceği iki araçtan biri olacağını doğruladı. Firmanın CEO'su ikinci modelin de bir elektrikli otomobil mi olacağı ya da Land Rover markası için mi hazırlanacağı konusunda bilgi vermedi. Üretime hazırlık için Graz'daki Magna Steyr tesislerine bir eklentinin inşaatına zaten başlanmıştı. Alman dergisi Automobil Produktion, bu hafta pazarlama grubu IHS Automotive'in 2019'da Magna ile yaklaşık 13.000 I-Pace SUV üretilmesini öngördüğünü bildirdi.

 

Jaguar, bu hafta Los Angeles otomobil fuarında I-Pace'in bir önizlemesini sundu. Üretim versiyonu 2018 yılının ikinci yarısında dünya çapında satışa çıkacak ve İngiliz markasının Alman rakipleri Audi ve Mercedes-Benz'in planladığı elektrikli otomobillere rakip olacak.

 

Magna, şu anda Daimler için Mercedes G sınıfı ve Avusturya'da BMW Grubu için Mini Countryman'i inşa ediyor. Countryman'in üretimi bu yıl sona erecek ve yerine BMW 5 serisinin üretimi yapılacak.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo