Opel'in yeni SUV'sinin adı Grandland X olacak

Ototeknikveri     21 Kasım 2016 02:50

Opel'in yeni kompakt SUV'si 2017 yılının sonlarında tanıtılacak ve 2018'de satışa sunulacak.

Opel'in yeni SUV'sinin adı Grandland X olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Grandland X, Meriva minivanın yerini alacak ve gelecek yıl piyasaya çıkacak Crossland X'in ardından PSA Grup ile ortaklaşa geliştirilen ikinci Opel modeli. Yeni Peugeot 3008'in kardeş modeli Grandland X, PSA tarafından Fransa'daki Sochaux fabrikasında üretilecek. Yeni Opel Zafira minivan üretimi de gelecek yıl burada başlayacak. Yeni kompakt SUV, Opel'e Nissan Qashqai, Hyundai Tucson, Kia Sportage ve Ford Kuga gibi sıcak satış modellerine karşı uzun süredir beklenen bir rakip kazandıracak. Tasarım için "zerafeti sağlamlık ile harmanlıyor" diyen Opel, yeni model ile müşterilerine yükseltilmiş oturma pozisyonu, çok yönlü görüş ve bol bagaj alanı sunacak. Model, bir crossover ya da SUV olduğunu belirten Opel'in yeni X isimlendirme sistemini taşıyor. Grandland X, güncellenmiş Mokka X yarı kompakt SUV ile başlayarak, X arabalarının sayısını üçe çıkartmış olacak.

Opel / Vauxhall'ın dördüncü X modeli, Insignia Grand Sport sedan ile aynı platformu paylaşacak geniş bir SUV olacak. Opel Grup CEO'su Karl-Thomas Neumann, Eylül ayındaki Paris otomobil fuarında gazetecilere verdiği demeçte, büyük SUV'lerin crossover stilinden daha sert bir tasarıma sahip olacağını söyledi. SUV için henüz hiçbir lansman tarihi ilan edilmedi.

 

Crossland X yarı kompakt crossover gelecek yıl satışa çıkacak ve General Motors'a ait Zaragoza'daki tesiste üretilecek. Peugeot ve Citroen aynı zamanda crossover'ın kendi versiyonlarını satmaya başlayacak.

Opel / Vauxhall varyantı benzer boyuttaki Mokka X'in yanında satılacak, ancak Crossland X, tipik bir SUV modelinden daha yumuşak olacak "çok stilize" bir tasarıma sahip.

 

CEO Karl-Thomass Neumann yeni modeller için "Crossover/SUV segmentinde biraz fazla kalabalığız, pek çok modelimiz var ancak bu segmentte hiç var olmamaktan daha iyi" dedi.

Son Güncelleme : 21 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo