YENİ HYUNDAİ ELANTRA 1.6 DİZEL OTOMATİK

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:16

Hyundai makyajladığı Elantra\'da artık 1.6 litrelik dizel motora yer verecek.

YENİ HYUNDAİ ELANTRA 1.6 DİZEL OTOMATİK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk nesli 1990 yılında yollara çıkan ve günümüze kadar global olarak 8.770.000 adeti aşan satış rakamına ulaşan Hyundai Elantra, güncel nesliyle 2012 yılında Kuzey Amerika ve Güney Afrika'da Yılın Otomobili ünvanını elde etti. Ülkemizde de kompakt sedan segmentinde ilgi gören Elantra, markanın yenileşme çalışmaları altında güncelleniyor. Hyundai'den yapılan resmi açıklamada, makyaj ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. 

Kore pazarında Avante olarak adlandırılan makyajlı Elantra'da, dingil mesafesi aynı kalırken, araç 20 mm uzayarak 4550 mm'ye ulaşmış. Ön tamponun 5 mm, arka tamponun ise 15 mm uzatılmasıyla sağlanan boy artışı ile araç daha dengeli bir görünüme kavuşmuş. Yeni tasarlanmış ön tampon, radyatör ızgarası, sis lambalarının yanı sıra ledlere ev sahipliği yapan yeni ön faralar aracın önden daha şık ve modern görünmesini sağlıyor. Yandan bakıldığında uzayan tampon mesafeleriyle daha büyük görünen Elantra'da sunulmaya başlanan çift renkli 17 inçlik jantlar da şıklığa katkı sağlıyor. Aracın arka bölümünde ise yenilenen tampon ve yeniden tasarlanan ledli stop farları öne çıkıyor.
 
 
İç mekanında da yeniliklere ev sahipliği yapan makyajlı Elantra'nın kullanılabilirliğinin iyileştirilmesi amacı ile merkez havalandırma menfezlerinin konumu yukarı taşınmış ve ön kol dayama daha yükseğe alınmış. Arka koltuklarında da havalandırma menfezlerine kavuşan araçta, 3.5 inçlik OLED ekrana ve havalandırmalı koltuklara da yer verilmiş. Yeni Elantra sunulmaya başlanan SPAS (Akıllı Otopark Destek Sistemi) ise yüksek teknoloji ile esnek ve kolay kullanım sunuyor. 
 
 
Makyajla birlikte yapılan en büyük teknik yenilik ise araçta 1.6 litrelik dizel motorun kullanılmaya başlanmış olması. 128 hp güç ve 280 Nm tork üreten dizel motor, hem manel hem de otomatik şanzıman ile tercih edilebilecek. Manuel şanzımana sahip 1.6 litrelik dizel motorlu yeni Elantra 5.4 litrelik ortalama tüketim değeri sunarken, otomatik şanzıman sahip versiyon Hyundai'nin gelişmiş start/stop sistemi olan ISG (Idle Stop & Go) sayesinde 6.2 litre tüketim değerine sahip olacak. 
 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo