Volkswagen CC üretimi sona eriyor

Ototeknikveri     23 Kasım 2016 04:02

Volkswagen dört kapılı coupe modeli CC'nin üretimini durdurdu; gelecek yıl daha lüks bir yeni model çıkacak.

Volkswagen CC üretimi sona eriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şu ana kadar herhangi bir Volkswagen sözcüsü modelin değiştirilmesi ile ilgili herhangi bir ayrıntıyı onaylamasa da, kaynaklar CC dört kapılı coupé'nin üretiminin bittiğini belirtiyor. Yeni nesil modelin farklı bir isim alması bekleniyor. CC, Passat'ın 20.200 satışıyla karşılaştırıldığında, 2015 yılında sadece 3900 adet satılarak VW'nin az ilgi gören modellerinden biri oldu. Üretim sona ermesine rağmen, CC, İngiltere'de satılmaya devam ediyor. Volkswagen yeni nesil model gelene dek yetecek kadar CC üretti. Bir test otomobilinin ilk kez teste tabi tutulmasının hemen ardından, -piyasaya çıktığında farklı bir isim alması beklenen- 2017 CC'nin görüntüleri de internete sızdı. Sızdırılan resimler, 2017 modelinin 2015 Cenevre otomobil fuarında ortaya çıkan Sport Coupe GTE konseptinden esinlenerek daha çarpıcı bir tasarıma sahip olacağını onaylıyor.

 

Konseptin köşeli farları ve aniden kesilen burnu, bir fastback arka çatı çizgisi ile birlikte yeni tasarım özelliklerini oluşturuyor. Son casus fotoğrafların gerçek olduğu düşünülüyor ancak Volkswagen görüntülerin meşruiyetlerini henüz teyit etmedi. Son görülen test otomobilinde, yaklaşık 18 inç çaplı tekerlekler bulunuyor, bu da resimlerde görülenin yüksek donanım seviyesi bir model olduğunu düşündürüyor. Daha önceki bir test otomobili ise, giriş seviyesi bir model gibi görünüyordu çünkü 17 inç tekerleklere sahipti.

Dört kapılı sedanın yeni görünümü öncekine kıyasla daha lüks, bu da onu pek çok bileşenini paylaştığı daha ucuz olan Passat'tan ayırmaya yardımcı olacak. ABD gibi bazı pazarlarda CC, otomobil üreticisinin amiral gemisi sedan modeli görevini görüyor.

 

Kaynaklar yeni sedanın potansiyel satışları artırmak için selefinin "CC" adını bile geride bırakabileceğini, daha çarpıcı bir isim kullanılacağını söylüyor. Volkswagen'in serisinin büyük kısmında olduğu gibi, yeni nesil CC de, Passat'ın kullandığı turboşarjlı dört silindirli benzinli ve dizel motorlardan güç alacak.

 

Passat GTE'nin dört silindirli hibrid sistemi de seriye eklenebilir. Sport Coupé GTE konsepti 3.0 litrelik bir V6 motor ve elektrik motoruna sahipti, bu da planlarda daha güçlü bir hibrid sistemin olabileceğini düşündürüyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo