Yeni 2018 Mercedes CLS ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     23 Kasım 2016 06:27

Mercedes'in dört kaplıı CLS coupe modeliinin üçüncü nesil versiyonu kameralara yakalandı. Yeni nesilde modelin isminin değişmesi bekleniyor.

Yeni 2018 Mercedes CLS ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafçılar, yeni nesil Mercedes-Benz CLS'yi ilk kez görüntülediler. Yeni fotoğraflar modeldeki evrimsel tasarım değişiklikleri hakkında fikir veriyor. Aracın ön ucu kamuflajlanmış olsa da, yeni CLS'nin muhtemelen daha ince bir ön panjur ve buna paralel olarak daha ince LED farlar ile geleceği anlaşılıyor. Uzun kaput aşağıya, daha düz bir ön uca doğru eğimleniyor. Aracın bel çizgisi, arkaya doğru yükseliyor. Bagaj kapağı düz oturuyor ve arka cam ile tavan çizgisinin yumuşak kıvrımını izlemek yerine dışarı doğru çıkıntı yapıyor ancak bunun test otomobilinin kamuflajının bir parçası olması da mümkün. Bagaj kapağının altında en belirgin tasarım değişikliği ise arka lambalar. Mevcut modeldeki diyagonal, gözyaşı şeklindeki lambaların aksine yeni lambalar yatay formda ve S-Serisi coupe modelindekiler ile benzer.

 

Yeni model çıktığında platformunu ve bazı motorlarını yeni E-Serisi ile paylaşması bekleniyor. Buna rağmen yeni CLS, E-Serisi'nden bariz şekilde daha uzun ve geniş bir otomobil olacak. E-Serisi ile aynı platformun paylaşılacak olması, bir sonraki CLS'nin CLE olarak adlandırılabileceği düşüncesi yaratıyor. Bu konudaki spekülasyonların doğru çıkıp çıkmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

 

CLS, ilk kez 2005'te tanıtıldı ve dört kapılı formu, 2+2 oturma düzeniyle kombine edilmiş şık görünümü ve eğimli tavan çizgisi ile dikkat çekti. Şu an piyasada olan nesil ise 2011 yılında piyasaya sürüldü ve 2014'te güncellendi. Mercedes bu nesile özel Final Edition ile hoşçakal dedi. Yeni nesilin piyasaya çıkmasına ise daha bir kaç yıl var.

 

2017 yılının ikinci yarısında tanıtım yapılması, 2018'de ise otomobilin satış için bayilere ulaşması bekleniyor. Station versiyon CLS'in yavaş sattığı göz önüne alınırsa, yeni nesilde bu versiyonu göremeyebiliriz.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo