ŠKODA rekor yolunda: daha 2016 yılı bitmeden bir milyon satış

Ototeknikveri     24 Kasım 2016 12:04

Skoda 2016 yılının başından bu Kasım ayının ortasına dek geçen sürede bir milyon adet satış yaptı. Başarılı ŠKODA SUPERB modelinin satışları da geçen yıla kıyasla % 85.2 artış gösterdi.

ŠKODA rekor yolunda: daha 2016 yılı bitmeden bir milyon satış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda geçen yıldan bir ay daha önce bir milyon satış noktasına ulaştı. Marka üç yıldır arka arkaya bir milyon sınırını aşıyor. Başarılı model ŠKODA SUPERB bu rekora önemli katkı sağladı. Model Ocak ayından bu yana yaklaşık 115 bin adet üretildi ve satış rakamları bir önceki yıla göre % 85.2 arttı. Yeni büyük SUV model ŠKODA KODIAQ ve kapsamlı güncellemeden geçirilen ŠKODA OCTAVIA'nın 2017 yılında büyümeye daha da ivme kazandıracağı öngörülüyor. ŠKODA CEO’su Bernhard Maier markanın bu yılki başarısı için şunları söyledi: “Bu mali yıl  ŠKODA’nın modern ürün yelpazesi ile uluslararası piyasalarda sürdürülebilir biçimde yeni müşteri segmentlerine girebileceğini kanıtlıyor. Büyümemizi 2017’de de sürdüreceğiz. Yeni ŠKODA KODIAQ bunda önemli bir rol oynayacak. Model giderek büyüyen SUV segmentinde kapsama alanımızı genişletecek”.

 

Amiral gemisi ŠKODA SUPERB’in büyük başarısının yanı sıra, popüler küçük otomobil ŠKODA FABIA ve kompakt ŠKODA RAPID modelleri de bu yılı memnuniyet verici rakamlarla kapatacak gibi görünüyor. FABIA’nın Ocak ayından bugüne kadarki satışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla %6.7, RAPID modelinin satışları ise %7 arttı.

 

Markanın kalbi ŠKODA OCTAVIA da beklenen satış rekoruna büyük katkıda bulundu. ŠKODA Ocak ve Ekim ayları arasında 361 bin 700 adet OCTAVIA sattı. Gelecek yıl için ŠKODA OCTAVIA’nın güncellenmesi planlanıyor. Başarılı model uluslararası piyasalarda konumunu daha da güçlendirecek.

 

ŠKODA ilk büyük SUV modelini gelecek yıl piyasaya sunacak. ŠKODA KODIAQ ile marka hızla büyüyen SUV segmentinde atılım yapmış olacak. Yeni model, marka için yeni müşteri gruplarına erişim sağlayacak. ŠKODA KODIAQ için siparişler şimdiden alınmaya başladı bile. İlk teslimatlar ise 2017 yılının Şubat ayında gerçekleşecek.

 

2017 yılı için olumlu öngörülerin ötesinde, ŠKODA uzun vadeli, sürdürülebilir bir büyüme için de stratejisini hazırladı. Volkswagen Grubu’nun Strategy 2025 aksiyon planı dahilinde ŠKODA otomotiv sektörünü bekleyen zorluklara hazırlanıyor. Gelecek stratejisinin en önemli alanları elektrikli taşıtlar, dijitalleşme, ürünler ve üretim, ayrıca yeni ulaşım hizmetleri ve bağlanabilirlik. ŠKODA iki boyutta büyümeyi hedefliyor: İlk aşama otomobil satışlarını arttırmak, ikincisi ise dijital ulaşım hizmetleri gibi yeni iş alanlarına giriş yaparak büyümeyi sürdürülebilir kılmak.

Son Güncelleme : 25 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo