Yeni 2017 Opel Insignia: Daha Hafif, Daha Dinamik, Daha Çevik

Ototeknikveri     24 Kasım 2016 04:45

Opel, Insignia Grand Sports'da orta sınıf bir sedan otomobilin gelişmiş taşıt dinamikleri ve daha çevik bir sürüş için ihtiyacı olabilecek her şeye yer verdi.

Yeni 2017 Opel Insignia: Daha Hafif, Daha Dinamik, Daha Çevik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model, öncekine kıyasla 175 kilogram daha hafif, bu da performans ve verimlilikte fayda sağlıyor. Atletik otomobil, önceki modelden 29 milimetre daha düz, tekerlek izi 11 milimetre arttırıldı, çıkıntılar önemli ölçüde azaltıldı ve aks aralığı 92 milimetreye çıktı -bu da yüksek devirlerde daha iyi yönlendirme istikrarı sağlıyor-. Gelişmiş FlexRide şasi, amortisörleri, direksiyonu ve tahriki koşullara göre otomatik olarak ayarlayan 'Standart', 'Spor' ve 'Tur' modları ile geliyor. Bu özellikler Nürburgring'de efsanevi Nordschleife testine tabi tutuldu. Bu parkur, değişen yüzeyleri, düzlük ve viraj kombinasyonlarıyla son derece zor. Her yeni Opel son şeklini bu testte alıyor.

 

2017 Insignia baş mühendisi Andreas Zipser ve ekibi, kamuflajlı prototipler ile Nürburgring'deki test sürüşlerine gitti. Mühendisler, 21 kilometrelik Nordschleife parkurunda, mükemmel ayarlanmış bir otomobil yaratmak için son notlarını veriyorlar.

Bir sonraki hızlı tura dört gözle bakan baş mühendis Zipser, yeni Insignia'nın test performansı için "Sürücü ile otomobilin entegrasyonu olağanüstü, bu çok iyi bir his veriyor. Insignia, aynı motorla bile daha çevik hale geldi" dedi.

Baş mühendis, padoktan dışarı çıkıyor ve Insignia Grand Sport'u Nordschleife'ye taşıyor. Kısa süre sonra Zipser yeni sedanın sınırlarını zorluyor, motor sporları severler arasında ünlü bir bölüm olan "Pflanzgarten"i ustaca geçmeden önce "Brünnchen" olarak bilinen parkura dalıyor. Opel'in yeni amiral gemisi kesnlikle hızlı. Zipser, sürücü odaklı yeni kokpitteki oturma poziyonundan ve hız odaklı, hassas ve gelişmiş yeni direksiyondan istifade ediyor. Sürücünün oturma pozisyonu, önceki modelden üç santimetre daha alçak ve otomobille bütünleşme hissi yaratıyor. Orta konsol da sürücünün tüm fonksiyonlara kolayca erişebileceği şekilde tasarlanmış. Tüm bunlar, yarış otomobili kalitesinde özellikler ve yeni Insignia aslında yalnızca Nürburgring pistlerinde değil, dinamik bir gezi için de ideal.

Böyle dinamik bir gezi için, sürücü FlexRide şasisinin "Spor" modunu ideal bir şekilde seçebiliyor. Bu mod seçildiğinde amortisörler sertleşiyor, direksiyon ve gaz tepkisi daha doğrudan hale geliyor. Ayrıca, ESP kayma önleyici sistem daha sonra müdahale ederek sürücüye daha fazla yer açıyor. Otomatik şanzıman ile kombinasyon halinde, 'Spor' modu yukarı viteslere doğru ilerliyor ve Insignia dinamik sürüş için tamamen hazır hale geliyor.

 

Sürücü yolun özelliklerine ve kendi tercihlerine göre üç mod arasından seçim yapabilir:

'Standart': Otomatik kontrol, araç sensörlerinin topladığı bilgilere dayanarak en iyi ayarları seçer.
'Tur': Konforlu şasi yapılandırması, verimli tüketim için tahrik ayarları - uzun mesafeli yolculuklarda sürücüyü rahatlatmak için doğru mod.
'Spor': Fren dalışı azaltılır, şasi açısı yüksek hızlarda viraj alırken azaltılır ve direksiyon, yol koşullarında daha doğrudan geribildirim sağlar.

 

FlexRide şasisi, amortisörleri elektro hidrolik olarak yola ve devam eden sürüş durumuna saniyede 500 kez veya dakikada 30.000 kez adapte eder. Ayrıca sürücü, direksiyon karakteristikleri, gaz tepkisi ve amortisörler için 'Sport' düğmesi aracılığıyla kişisel tercihlerini kaydedebilir.

Zipser yeni modeldeki sürüş modlarını şöyle açıklıyor: "Yeni sürüş modu kontrolü yazılımı, adaptif şasinin kalbi ve ruhunu oluşturuyor. Sistem sensörler tarafından sağlanan bilgileri sürekli olarak analiz ediyor, bireysel sürüş stilini belirliyor ve tanıyor. Bireysel sistemler daha sonra en iyi çekiş gücü ve yol durumu için optimize ediliyor".

 

Örneğin, Opel Insignia Grand Sport "Standart" modda sürülüyorsa ve sürücü virajlı bir yolda biraz daha atak bir sürüşe karar verirse, yazılım hızlanma ve frenleme değerine dayalı daha dinamik stili tanıyor ve şasi ve tahrik bileşenlerini hemen sportif olarak değiştiriyor.

Son Güncelleme : 25 Kasım 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo